? ??????????????Love Takes You Away? ????? ?? ???Rating: 4.6 (61 Ratings)??9316 Grabs Today. 66567 Total G
rabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ???????????????????????????????????Music Falls off the Page? ????? ?? ???Rating: 4.3 (35 Ratings)??9249 Grabs Today. 35657 Total G BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Khamis, 27 September 2012

CRAZY TIRED MOMENT~ I CRY & I FEEL DIZZY



MICHI GETDAAAAAAA.....~


OMO!! Ini menandakan lama ngak ler kita xsentuh rak KOLEKSI CD KOREA kita (lama ke?). Ok kita xdapat nak berfikir dengan betol ni. My BRAIN is EMPTY now.Tadi baru tergerak nak sentuh balik. So dok ler memilih nak tengok cite per. Tiba2 Omo!! baru perasan 1 of my collection gone. Xde pun?? Mula ler kita jadi macam orang giler. Bilik kita yang kemas dan jadi macam tongkang pecah. Habis selongkar semua.

Sekarang cd xjumpa kita terpaksa kemas balik bilik kita yang dah bersepah ni. Ah!! sedih dan penat. Mana aku taruk?? Rasanya memang xde bawak keluar mana2 pun. Aku boleh jadi giler macam ni.  
    


내게로 돌아 와줘......CD K-드라마~
어떻게..???

/(T.T)/


v
v
v
v
v
v
v

update 11.00: Omo!! i dah ok 내 걱정 하지 마!! After i habis kemas 
bilik ekk~ jumpa plak i'm so happy. 바보!! bilik aku kemas cantik
 jer disebabkan kau bilik aku jadi sepah n aku terpaksa kemas. 
Ponat giler tau. Jangan main nyorok-nyorok boleh x?? i risau u.

waktu perasan hilang : 8.40pm 
Waktu jumpa balik : 10.50pm


NOW I THINK I
WANNA DANCEZ!! 
image

I FOUND IT~ I FOUND IT~

~KKUT~


Selasa, 25 September 2012

MY DAY WITH HOLIKA HOLIKA AND DATE WITH MY SWEET OPPA "JUNG IL WOO"



As you all know or maybe don't know hehehe....Sunday 23rd September is my happy day. Wae??? Ofcoz ler sebab pada hari itu berlangsungnya Fan meeting JUNG IL WOO bersempena mempromosikan barangan HOLIKA HOLIKA. Kalau siapa xtahu sebenarnya JUNG IL WOO ni kira antara salah satu model/juru cakap untuk produk HOLIKA HOLIKA dan kalau tidak silap MALAYSIA adalah destinasi pertama bagi JUNG IL WOO dalam mempromosikan barangan tersebut dan ini juga adalah kali pertama JUNG IL WOO datang ke MALAYSIA. Fan meeting itu diadakan di BERJAYA TIMES SQUARE pada pukul 2 petang.

Bagi yang tidak tahu apa itu HOLIKA HOLIKA, ia sebenarnya adalah No 1 kosmetik/penjagaan kulit jenama KOREA yang mana popular dikalangan wanita muda (remaja). Bagi yang ingin cuba barangan Holika Holika tidak payah ler nak terbang jauh2 ke KOREA coz kat MALAYSIA pun dah ada. X rugi cuba ^.^V .....Daebak!!!


Bermulanya MY STORY......

Hari Sabtu malam aku dah sibuk memikirkan apa akan terjadi pada Fan meeting pada esok hari. Jadi mula berangan tapi rasa macam xcukup tetiba aku dah xsabar nak tengok Oppa jadi kita pun cari cd cite oppa kat RAK KOLEKSI cite KOREA kita hehehe...ala xbanyak pun adalah dalam 40 cd drama korea hehehe...So i decide untuk tengok Cool Guy Hot Ramen sampai dah xsedar dah pukul 5pg. So aku pun fikir xleh jadi ni nak tidur ke x??? Akhirnya fikir xyah ler coz ala kalo tido pun dapat sekejab jer. So i pun dok ler keluarkan ler apa baju dan tudung yang nak di pakai. Kita pun ngi mandi (mandi lama dari biasa hehehe..faham-faham je ler nak jumpa JUNG IL WOO mesti kene bersih dan wangi ahakkss~), solat subuh, kemas bilik sikit2 dan lepas tu gosok baju tapi sambil gosok baju kita sempat lagi buka FB. Tup tap..tup tap.... dah nak pukul 10 so kita pun kuar dan ngi makan sarapan pagi mak buat nasi impit, kuah lodeh dan rendang ayam. Wah!! dah terasa cam hari raya pertama plak huhuh....Lepas makan kita pun pergi ler dengan ayah kita naik motor tapi yang funny tu atas motor ayah kita tanya " Ni nak kuar dengan siapa ni? Kawan lelaki ke, pompuan?" Gulp!!! hehehe...jumpa kawan pompuan ler. Padahal ayah kita sama sekali tak tahu kita pergi fan meeting tu tapi ayah kita tau yang kita pergi BTS.

Setelah sampai kita pun xtahu nak kemana coz masih sangat awal. Sampai kira2 dalam pukul 10.20 cam tu ler. So i dengar macam bunyi bising i ngi tengok dari atas apa yang bising tu? Rupanya kat bawah tu ler pentas yang kami akan penuhi beberapa jam lagi. Ini gambar suasana pentas waktu pagi tu~  
     



After that kita pun pergi ler ke Tingkat 1 dan cari KEDAI HOLIKA HOLIKA. Masa first2 sampai kat tingkat 1 belah kiri ada ternampak ETUDE HOUSE (itu pun brand dari KOREA jugak tapi ofcoz ler Topik utama hari ni adalah HOLIKA HOLIKA jadi pasti cari brand tukan) After pusing jumpa Holika Holika shop. 


                                                                 " JJa JJang "


So i pun masuk dan tengok2 apa yang menarik kat dalam. Kita ingat nak beli banyak2 tapi lupa plak nak mintak kat Ayah kita duit hehehe...Ala kita mana ler de duit. Lagi pun belum gaji jadi xde ler duit. Habis semua produk kita suruh kakak yang keje kat shop itu terangkan setiap produk yang ada dan akak tu pun layan ok. Syiok Oo..~ Selepas tu dok kat Baskin Robbin jab n dok belek2 apa yang kita beli dan mesej kawan kita alice suruh dia datang kat Baskin Robbin.







After tu bosan lak dok jer so kita pun ngi tengok suasana pentas dari tingkat 1. Pastu dok kat Auntie Anne plak n tunggu alice. Selepas beberapa minit tunggu tetiba dia sampai dan kitaorg turun pergi terus kat tempat kawasan fan meeting tu dan duduk. Lagi pun lama lagi so dok sembang2 dan ada 1 girl ni bagi tahu yang nanti kitaorang akan nyanyi ramai2 lagu happy b-day kat JUNG IL WOO. Yelakan dia punye b-day 9sept. Aku bangga giler coz i pun Bulan sept ngak. 14 sept hehehe... Lepas tu Alice ngi beli air dan Alice belanja kita i coklat hehehe... SEDAP~



Fuh!! makin lama makin ramai. Aduhai!! kawan lagi 1 xdatang lagi karang dah ramai macam mana dia nak menyelit masuk dan lagi pula tiket kat kita. Kita pun mesej dia dan dia reply " I'm out of my hse day. You go sit first. Will call you when i reach". So sambung ler sembang2 dengan alice dan sempat tangkap gambar jab hehehe...



THIS IS MY SWEET PIE "ALICE"

OK SIAPA NI? hehehe...Tau2 je ler


Tap tup..tap tup..Makin ramainya orang dan akhirnya tetiba dapat call dari Kim (kawan i ler) dia kata dah sampai kita dan Alice tercari-cari akhirnya nampak dia dan Alice pun ngi kat Kim bawak tiket masuk kalo x macam mana cik Kim kita nak masuk huhuhu...Lepas alice bagi tiket masuk dan duduk ler hehehe...Posing lagi yek....


KIM


Sebenarnya ada lagi 1 member tapi dia singgah jab ambik tiket kat kita dan lepas tu ngi LOW YAT plak coz nak ambik tiket untuk street konsert ONE FM. Ada ramai artis cine tempatan dan juga KOREA ofcoz ler B1A4 dan juga A-PINK yang berlangsung pada 29sept , 8.30 malam. So kiranya dia lambat sampai xdapat ler nak sekali duduk.

Selepas beberapa minit kemudian semua bangun dari duduk dan cepat-cepat lari himpit kedepan coz masa tu ada dalam setengah jam lagi nak start. Dalam setengah jam masing2 orang sekeliling dah mula berungut panas. Yeler dah berhimpit macam sardin. Kurang Oksigen betul~ HOT BABY, HOT. Setengah jam tunggu macam tu dan x lama kemudian dalam kol 2 bape minit ntah Fan meeting tu start dan Orang semua menjerit bagai nak RAK~ Mula starting kami dihiburkan dengan persembahan dari team HOLIKA HOLIKA dengan lagu Oppa GANGNAM STYLE~ hehehe.. Semua pun menjerit2 dan menyanyi bersama.



Lepas habis lagu GANGNAM STYLE MC pada hari tu naik keatas pentas dan cakap bLa~ bLa~ bLa~ aku tak berapa nak dengar sangat coz bising SIOT~ Lepas tu baru kita dengar yang dia suruh pilih berapa jenis bahasa yang nak digunakan untuk nyanyi lagu b-day untuk JUNG IL WOO. Xsilap mula2 dorang kata 5 lepas tu MC tu kata tamaknya so akhirnya lepas difikir-fikir nyanyi dalam 3 BAHASA - KOREA, ENGLISH DAN MELAYU. Jadi MC minta kitaorg praktis nyanyi dulu. So semua mula nyanyi dalam bahasa korea, english dan yang akhir Bahasa melayu tapi xsempat habis nyanyi lagu b-day dalam Bahasa Melayu semua menjerit-jerit rupnya JUNG IL WOO sudah DATANGGGGGGGGGGG.......!!!!!! ARRRRRRR..~~~ GiLo HaNdSoMe!!! and the MC try to say "Annyeonghaseyo to JUNG IL WOO. Lepas dia salam dengan IL WOO oppa dan MC itu jemput IL WOO duduk tapi semua orang jerit terutama yang ZONE B coz kalau duduk kitaorang xnampak ler just ZONE A jer ler nampak tu yang semua menjerit. Ada dengar orang jerit Oppa bangun dan termasuk ler kita pun jerit oppa ireona~  

Oppa pun bangun dan memulakan interview dalam keadaan berdiri. Banyak juga soalan yang ditanya dan IL WOO oppa menjawab dalam bahasa KOREA tapi ada translator yang translatekan in ENG but dia translate xberapa jelas sangat. Mula dia cakap dalam BHS ENG sikit "Hello! Thanks for coming. I really miss you all!"  dan yang paling xtahan tu dia cakap "SAYA CINTA KAMU" hahaha... Semua jadi GILER~

Ini kita ada rakam sikit masa INTERVIEW tapi sorry
agak goyang dan lagi pula orang sekeliling kita tinggi2 
susah nak rakam.Kita pakai kasut tinggi pun tak dapat lawan
 ketinggian diaorang hahaha...Keciannya kita (T.T)

video



Ok kalau nak dengar clear Interview dia ni ada video thanks to
~NewSkaki~




 Lepas tu ada sesi tangkap gambar dengan JUNG IL WOO bagi pemenang bertuah dan selepas itu oppa turun sekejab dan naik semula ke pentas untuk teruskan dengan autograph session untuk pemenang yang bertuah..Selepas habis oppa turun dari pentas untuk bersama dengan kami semua untuk tangkap gambar.



Akhirnya sekali kitaorang semua nyanyikan lagu hapi b-day dekat Il WOO oppa seperti yng dirancang. So semua menyanyi dengan penuh semangat dan OPPA kelihatan SANGAT!!!!! TERHARU. OPPA tersenyum, melambai pada semua dan menghadiahkan FLYING KISS kepada semua dan sekali lagi semua jerit macam orang giler. Lepas tu sekali OPPA sempat lagi sebelum turun stage dia menari lagu OPPA GANGNAM STYLE~ hehehe...comelnyaaaaaaaaaaaaaa............~

Lepas oppa turun Dengar MC kata yang Oppa akan melawat Outlet Holika Holika so semua bertempiaran lari. Aku jadi blurr jab coz aku cari kawan2 aku coz masing2 dah berpecah tapi aku xtunggu lama jadi aku lari ler naik tingkat 1 pergi ke kedai HOLIKA HOLIKA. Cuba la bayangkan aku lari dengan kasut tinggi fuh!! tapi kita xpedulik lari pecut ler. Ada juga yang pergi tanggalkan kasut lari. xde keje ler aku bukak kasut. Sampai ramai ngak so kita menyelit ngak dapat nampak dia dengan jelas giler.Handsome n putih giler.
OMO!! i nak hulurkan tangan kita mana tahu dapat pegang dia ke tapi eee..~ geramnya ada orang tolak kita so kita terpaksa tarik balik tangan kita dan akhirnaya kita tersepit antara mereka. Jadi kita ambik keputusan untuk undur sedikit. Makin lama dorang makin mengganas menolak-nolak nasib baik ada pengawal yang mengawal hahaha...


Masa kat dalam shop oppa tengok produk yang ada n sempat tangkap gambar dengan pekerja2 holika holika. Tengok gambar tu ada gambar kakak yang kita bulatkan tu. kakak tu ler yang pagi tadi yang tolong explainkan pasal produk holika holika kat kita hehehe..kakak tu baik walau kita hanya beli sikit jer. Kita tanya pasal semua produk yang ada. Dia layan jer kita.(keje diakan) bagus. Dok khusyuk menjengok, mengintai-intai keadaan kat dalam sambil ditolak oleh yang lain tak tau ler tiba2 tergerak hati nak toleh kebelakang tau2 ntah bila kawan kita KIM dah de kat belakang kita memang xpersaan langsung. Dia ajak turun kat tempat fan meeting tadi untuk tangkap gambar. Masa turun tu baru jumpa ALICE n LIN. So ini antara gambar yang kitaorg tangkap.


ME!! hehehe..Dengan ni pun jadi ler~
Oppa!! kenapa gambar Oppa ni pun Tinggi juga??



AKAK GOODIES BAG


ME AND THE GOODIES BAG
gomawo!! unnie~



LIN DAN ALICE


LIN


    ALICE



KIM, LIN & ALICE 
Foto: Omo!! so tired and my feet r really in pain. Dah sampai rumah dah. today i do a craziest thing hehehe..run with my high heel to holika holika shop just to catch jung il woo after the fan meeting. Omg!! he really infront me. I already keluarkan tangan i but diorang main tolak2 plak~ kan IL woo oppa dah pandang tempat lain. After struggle to see him eh!! suddenly my frenz Kim were behind me hehehe...So funny becoz after finish all run like crazy. Memang dah x jumpa dah. Batang idung kawan i pun dah xnampak. Akhirnya jumpa ngak~ Lepas IL WOO oppa dah pergi baru jumpa Alice and Lin hehehe...macam acara jejak kasih plak. This is my new daebak frenz~

Selepas dah tangkap Kim balik dan Lin & Alice pergi KLCC. 
Kita plak pergi Masjid jamek jumpa kawan lama.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ok sampai disini saja ler. Hope oppa akan datang lagi Ke Malaysia 
dan i akan terus support oppa dan juga HOLIKA HOLIKA

Omo!! I really MISS oppa. Eotteokhe??? (T.T)

~KKUT~

Ahad, 23 September 2012

JUNG IL WOO TWEET 2 HOUR (+) AGO BEFORE FLY BACK TO KOREA




Hehehe...Oppa sempat lagi pergi TWIN TOWER ke?
Dengar kata oppa sempat ke pasar seni huhuhu..Oppa..Oppa 
Ok ler oppa hope arrived savely to KOREA. 
I'm so tired today but i'm happy becoz i dapat jumpa u LIVE 
Ya!! oppa asal ler u ni putih giler. Snow white namja version
hehehehe..hohohoho...Hope u come again oppa


  ActorJungilwoo 2 hours 17 mins ago Twitter
Twin Tower ~* yeah~~~~* thank you for coming today. ^^ see u soon~~**twitter.yfrog.com/oeu8xsz...




u8xszm.jpg


I will put the pic at the Fan meeting 2moro. I want to sleep now.
Now i already miss u oppa n i will "miss u everyday" 
(hahaha...pakai ayat oppa jab)  


"saya cinta pada kamu"

Trima Kasih coz datang ke MALAYSIA n hope datang lagi yer~


~KKUT~


Sabtu, 22 September 2012

FINALLY JUNG IL WOO SAMPAI DAH KAT MALAYSIA



AH!! OPPA FINALLY U ARRIVED SAVELY IN MALAYSIA

Foto: JIW oppa is going to greet the fans! :)


YOUR SMILE MELT MY HEART LIKE ICE CREAM UNDER THE HOT SUN
hahahaha....AYAT~

Foto: look at his smile...:)



Apa2 pun kita jumpa esok ye OPPA..
LoVe U n HOLIKA HOLIKA too
For those who coming to TS for the Fan meeting
See u 2moro CHINGU~ 


~KKUT~


Jumaat, 21 September 2012

CHAOS NEW MV KISS KISS~



So cute MV hehehe...Kelaka ler dorang ni. Hope u all enjoy watching this MV




~ ^_^V ~


~KKUT~

KEDUTAAN AMERIKA SYARIKAT KL, MALAYSIA PADA HARI JUMAAT 21/9/2012

Kedutaan Amerika Syarikat @ Jalan Tun Razak
(kedutaan amerika syarikat - contoh gambar)



Ok!! pe yang i nak kongsi ni ialah pasal kedutaan Amerika Syarikat. Kenapa dengan kedutaan tu?? Kita ada dengar dari ayah kita pada hari ini selepas SOLAT JUMAAT semua orang yang beragama islam akan berkumpul di Kedutaan tersebut untuk adakan perhimpunan Mengenai Hal Sebuah Film xsilap dari Amerika ada unsur2 menghina nabi kita Nabi MUHAMMAD SAW Walaupun kita xtengok lagi video tu tapi xsilap tajuk FILM tu "Innocence of Muslims".Dengar HATI PANAS JER~ tapi kita de baca BERITA KOSMO  hari ini 21/9/2012 mengatakan yang kedutaan tersebut ditutup bermula jam 11am dan dibuka semula pada hari ISNIN~


"PENGECUT"

Kalau kau xbersalah buat apa takut dan hadapi benda tu dengan berani tapi ini sah2 ler memang saja nak larikan diri. Orang bersalah memang macam tu dia punya perangai. Saja nak mengelak jer tau. Pengecut, pengecut, pengecut dan super duber pengecut.... 

Dengar kata PAS dan juga UMNO membuat bantahan secara berasingan bagi film tersebut. Ok walau lain fahaman POLITIK tapi kita dari sama agama dan disitu kita harus bersatu dalam mempertahankan agama kita. 

Hehehe...Tiba2 pulak kita bercakap seperti ahli POLITIK plak...tapi ini sangat serius NABI kita dikutuk kita pun marah GILER~ Walau kita ni perangai macam budak tapi ada masanya kita ni aku berfikir seperti org yang matang. Ada masanya kita boleh main2 tapi kadang kita harus bersikap seperti org matang. Ada time kita boleh main tapi ada time we have to be serious. Seperti kejadian2 seperti ini.Kita harus mempertahankan agama kita. Ok ler apa2 pun harap semua berjalan dengan lancar dan harap tiada sebarang KEMALANGAN atau kecedaraan yang serius. 

YA!! ALLAH LINDUNGILAH MEREKA SEMUA YA!! ALLAH 
PERMUDAHKANLAH SEGALA URUSAN MEREKA YA!! ALLAH

AMIN


UPDATE : 2.45 (I Mesej kita punya ayah tanya keadaan dikedutaaan tersebut dan selepas beberapa minit ayah kita call dan Alhamdulillah Perhimpunan masih dalam keadaan terkawal dan kedengaran suara orang ramai menjerit ALLAHU AKBAR!! ALLAHU AKBAR!! ALLAHU AKBAR!!. Lagi pula kita dapat tahu BOSS kita pun turut serta dalam perhimpunan tu.

Ia cuba cari video tu tapi banyak yang telah di Sekat so i ada jumpa satu Video ni. So i try jeler tengok ni~



Their VOICE!!!! Listen to it~


~KKUT~


Khamis, 20 September 2012

JUNG IL WOO TALK2 ABOUT FAN MEETING IN MALAYSIA



Hehehe...Siapa pergi JUNG IL WOO Fan meeting nanti??

Ini ada kata-kata dari JUNG IL WOO oppa untuk semua..^_^



Hehehe...Oppa kelihatan cam baca skrip je.Satu2 perkataan kuar
Hehehe..tapi oppa dah cuba sebaik mungkin. GOOD!! GOOD!!

Paling suka Part oppa cakap "SAYA CINTA PADAMU~"
OMO!!! so CuTe...~

Xsabarnya nak jumpa.Ya Saya sentiasa merindui oppa setiap hari.

Jumpa nanti yer oppa. Hope u enjoy spend time dengan
fanz oppa dekat malaysia n kami juga akan gegarkan TS nanti

HAHAHAHAHAHAAHAHAHA...^_^V


~KKUT~


Jumaat, 14 September 2012

SAENG-IL CHUKKA HAE TO ME~

image

Today i want to fight n kick all the unhappiness think. Today and the day after this i want be the happiest person in the world. I want to thank to my mom. Eomma jeongmal gomawo. Eomma Manhi Saranghaeyo~ Hope i can put a smile on your face in your whole life. I want you to be happy and healthy. Don't get sick okay. I will make u proud. Thanks also to My Appa n my whole family for gave me the feel of family. I feel i'm not alone with such a DAEBAK!! NAE GAJANG CHIN-HAN CHINGU 


NOR AZURA CHE MOHD

&

HAFIZA AZLIN 

And also to my otherzzz~ FrENzz who really nice to me. Thanks to all of you and "LOVE U" foreverrrrrrr....



So eVeRyOnE~ Let's Party hehehe...


image



image


image

image

image



image



image


image



image


animated gifs birthday 10


TO ME!!!!!!!!!!!


Selasa, 11 September 2012

1, 2 DAH~ BILA 3 JADI GILA



OK!! Awat ler selalu aku letak tajuk aku pelik-pelik semacam jer??? Hey!! aku pun heran sendiri xtahu kenapa. Nak jadikan cerita pasal " 1,2 Dah~ Bila 3 jadi gile" ini merujuk kepada post kita pagi buta tadi pasal cerita yang aku tengok sekarang. Citer pe lagi "FONDANT GARDEN" ler. Lakonan Park Jungmin oppa (SS501) kita. 1, 2 dah tu maksudnya episod 1 dan 2 dah tengok. Lepas habis tengok episod 2 tutup kejab ngi blog konon nak kongsi keterujaan kita tentang cerita ini dan juga kecomelan oppa aku ni huhuhu...Bile habis jer lepas itu kita kononnye nak le sambung balik tengok tapi tetiba slow gegiler dia loading aikk~ tadi laju jer dah habis "POWER" ke? Kura2 pun xde ler slow macam ni. Naik mengantok kita menunggu sampai tetido depan laptop. Tiba2 terjaga tapi xprasan kol bape. Bangun tutup tenet n lappy kecayangan kita ni dan lepas tu tutup lampu tido tapi sempat lagi tutup mata peluk bantal kita pun berkata le kepada diriku sendiri



AH!! XPUAS HATI.PAGI SOK XPEDULI NAK BELI CITE 2 NGAK.    

  (YE!! MESTI BELI)


Akhirnya tetido ler sehingga terjage kol 7.30am (coz xleh solat baru ler lewat bangun kalo xdah bangun dah) . Bangun jer terus mandi siap2. Mak kata "Nak kemana?" dan kita pun jawab "Nak ke KL beli barang jab...". Mak kita dah dengar kita nak ngi KL mak kita pun siap memesan suruh belikan beg hehehe..OK!! jer~ So sebelum ke KL singgah JJ Maluri jab coz nak ngi beli cd "FONDANT GARDEN" tu ler. 

Ngi tengok harga dia RM 49.90. Kita pun "owh!! murah jer". Rupa2nya dia ada 2 kotak (PART1 & PART 2). Habis ler kalo + kedua cd dah RM 99.80. So nak beli part 1 dulu ke atau beli kedua-duanya?? Puas ler memikir ada ler dalam 1 jam dan akhirnya kita membuat keputusan membeli kedua-dua Part cite "FONDANT GARDEN".


PART 1 (EPISODE 1-12)
(CHINESE & ENG SUB)




PART 2 (EPISODE 13-24)
(CHINESE & ENG SUB)



________
________
________
________
________
________
________
________
________
________
__________________
___________
______
__


 SO MALAM NI DAPAT LER KITA TIDO DGN LENA





~KKUT~


OMO!! KENAPA BARU SEKARANG? OPPA MIANHAE~



Hehehe..asal dengan kita ni? Kalau korang pernah follow n baca all post kita sebelum ni mesti perasan yang kita ada post mengenai PARK JUNG MIN (SS501) pergi ke Taiwan untuk pengambaran drama Taiwan diakan?? Kenapa pulak ada kene mengena dengan tajuk post kita kali ni?? Sebenarnya cerita itukan dah keluar kalo xsilap beberapa bulan yang lepas tapi baru sekarang kita nak tengok. Bukan apa xde mase ler sebelum ni nak tengok.

Minggu lepas hari rabu kita keluar pergi ambik (tebus) TIKET untuk pergi ke "JUNG IL WOO" FAN MEETING dan lepas itu pergi shopping complex dan masuk kat kedai speedy tetiba ternampak cd cerita JUNG MIN oppa belakon tu tapi lupa nak bawak duit lebih. Bawak duit cukup2 jer coz nak beli hadiah harijadi anak buah. Kalau beli cd tu xbeli hadiah itu. 

Apa pun oppa sekarang ni kita tengah tengok cerita oppa. Baru jer tadi habis episod 2 dan lepas ni nak sambung episod 3 plak. Cerita dia setakat yang kita tengok ni kita rasa ok best. Starting/opening dia pun dah buat kita teruja Oppa nampak sangat COMELLLLLLLL~~ aku boleh jadi giler ni hehehe~ Cerita ini buat kita teringin nak bukak kedai kek plak.Bestnya tengok dorang buat kek yan g nampak cantik dan sedap tu. Siapa yang belum tengok cerita lakonan JUNG MIN OPPA ni ngi ler tengok best tau. Tajuk cerita dia "FONDANT GARDEN"  

OK!! ini dia nak kongsi KECOMELAN JUNG MIN OPPA waktu opening cerita "FONDANT GARDEN". Lagu starting ini nyanyian Da Mouth dengan tajuk "MAYBE". So siapa yang minat JUNG MIN OPPA meh cepat2 tengok cerita ni ok.    


AHHH!!! Oppa why u r so cute??? 


This is for u. Enjoy!!!
(^_^)



FULL LYRICS

Maybe oh Maybe de ji lu
Yu qi bu yu qi de ci ji
Ai ni bu ai ni or maybe
Que ding bu que ding duo shen qi duo zhao mi

O cai cai kan he pai bu he pai (cai cai kan Yo)
O du du kan yun qi de cun zai (What U Got What U What U Got)
O ling ya dan huo shi bai fen bai (Just Go For It)
O yi er san qi guai bu qi guai

[Chorus]

Gao huo ai chou huo shuai mei huo tai zheng huo wai
Mai huo mai pei huo zhuan cheng huo bai hao huo huai
Kuai huo man he huo chai yi huo nan shuang huo dan
Xi huo ai hei huo bai nu huo nan hen huo ai

Ni xiang xin zhi jue hai xiang xin ke xue
Ni suo you xuan ze de jie guo shi bu shi zhen de you yin guo

Wo wu fa tou che ye wu fa she de
Tai duo ke neng de zu he wo zhi hao yi lai xing dong le

O cai cai kan he pai bu he pai
O du du kan yun qi de cun zai
O ling ya dan huo shi bai fen bai
O yi er san qi guai bu qi guai

Repeat Chorus x2


~KKUT~


Ahad, 9 September 2012

SANA SINI STYLE




Sekarang nikan ramai dah dari merata-rata GILO dengan lagu OPPA GANGNAM STYLE. Hei~ terus terang mula aku xler suka sangat pun lagu ni tapi aku dah mula suka sekarang tapi lagu jer MV dia x suka pun cam bodoh2 jer. Sorry ler kepada yang suka tu yer coz ini pendapat saya yang kuar dari hati yang suci lagi murni hahahaha...Melalot x tentu pasal aku ni.

Disebabkan demam oppa gangnam style ni dah merebak aku cer tengok dari Version lain yang buat lagu oppa gangnam style. SEMUA MERAPU JER TERUK GILER XBEST....sampai ler kita jumpa OPPA KL STYLE. La KL kita pun ada buat ker??? After tengok kita rasa ini yang kira ok berbanding yang lain. Menyampah giler tengok yang sebelum-sebelum ni. Apa2 pun cer jer ler LAYAN ok~ YE


(OPPA KL STYLE)

  

Dalam Video ni banyak CINE, INDIA & MELAYU SIKIT JER
Kalo xsilap mata memandang ler tapi memang confirm banyak CINE.



PENAMBAHAN
 (INI GANGNAM STYLE COVER BY MALAYSIA 8E-NEWS)


Yang ni aku rasa funny sangat...Apa ler Korang ni? 
Hey!! Nape ler korang x ajak
baki, jeremy, moe, guibo oppa dan kak nadia 
+ kalo dapat ajak MIKE oppa
sekali menari mesti giler2 dibuatnya.



P/S : KENAL X LAKI YANG MUNCUL PADA SAAT 0:27?? NAMA DIA WIND N KALO KORANG PEMINAT B.A.P (BEST ABSOLUTE PREFECT) MESTI KENAL DIA COZ DIA PERNAH INTERVIEW B.A.P MASA DORANG DATANG FOR SHOWCASE. LAGI 1 KALO KORANG PERASAN DIA DE DALAM MV B.A.P CRASH....



CERITA DISEBALIK LAGU GANGNAM STYLE


MV "Oppa Gangnam Style" ini adalah parodi mengenai kehidupan pada abad ke-21 Korea Selatan di mana orang sangat mementingkan kebendaan dan juga status. Lagu ini ada unsur sindiran dimana Park mengunakan kawasan Gangnam dan mengolahkan ciri-ciri kawasan tersebut sebagai kemuncak trend semasa Korea.

Gangnam adalah kawasan yang mewah di Seoul yang dikenali oleh orang ramai berkenaan dengan membeli-belah, gadis langsing dan kedai-kedai kopi. Korea Selatan telah menjadi 11 kopi terbesar di pasaran dunia kerana mempunyai bilangan kedai-kedai kopi yang meningkat lebih daripada 50 peratus antara 2011 dan 2012.

Park merujuk kepada situasi ini dalam lagu beliau apabila beliau berkata "Seorang gadis bergaya yang tahu bagaimana untuk menikmati kebebasan secawan kopi" (Diterjemahkan) Dia bergurau mengenai wanita yang lebih suka membayar beberapa dolar untuk hidangan yang murah tapi tampak mewah yang mudah didapati  seperti kopi Starbucks. Wanita-wanita ini dikenali sebagai "doenjangnyeo" istilah yang digunakan untuk menggambarkan orang yang membuta tuli mengikuti jenama dan kemewahan.

Petikan dari artikel : © 2012 Franchise Herald. 



~KKUT~ 


OMO!!! MENGANTUKNYA~





Ahh~ rasaya mengantuk giler coz kita tido 2 jam jer kol 5am - 7am. Mula ler nak jalan pun terhoyong-hayang. Bertahan je ler coz nak kene mengemas rumah n masak lagi. Kenapa tido lambat?? Pasal malam tadi kol 12 kita bukak twitter nak wish happy b-day to "JUNG IL WOO OPPA" b-day oppakan 9 sept n lepas tu sementara tunggu nak tengok 8TV NITE LIVE kita bukak fb chattin dengan kawan masa kat kolej sampai xsedar dah lewat dah. Pastu ingat nak tido tetiba teringin plak nak dengar lagu B.A.P EGGS SONG hehehe...cuba cari dia punya lirik tapi xjumpa so kita pun buat sendiri jer n maksud dia pun kita terjemah sendiri ikut kefahaman kita. Kalau salah maaf ye tapi ini yang termampu kita buat.  

Disebabkan B.A.P EGGS SONG ni tadi tetiba teringin nak makan telur jadi kita pun buat ler sambal telur untuk makan tghr. Selain dari tu kita masak kari ayam dan buat salad. Suka sangat tengok video B.A.P EGGS SONG tu memang super duper CUTE~



   

   

      



AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH....~ SO CUTE.
FOREVER BE YOUR BABY


~KKUT~