? ??????????????Love Takes You Away? ????? ?? ???Rating: 4.6 (61 Ratings)??9316 Grabs Today. 66567 Total G
rabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ???????????????????????????????????Music Falls off the Page? ????? ?? ???Rating: 4.3 (35 Ratings)??9249 Grabs Today. 35657 Total G BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Selasa, 25 September 2012

MY DAY WITH HOLIKA HOLIKA AND DATE WITH MY SWEET OPPA "JUNG IL WOO"



As you all know or maybe don't know hehehe....Sunday 23rd September is my happy day. Wae??? Ofcoz ler sebab pada hari itu berlangsungnya Fan meeting JUNG IL WOO bersempena mempromosikan barangan HOLIKA HOLIKA. Kalau siapa xtahu sebenarnya JUNG IL WOO ni kira antara salah satu model/juru cakap untuk produk HOLIKA HOLIKA dan kalau tidak silap MALAYSIA adalah destinasi pertama bagi JUNG IL WOO dalam mempromosikan barangan tersebut dan ini juga adalah kali pertama JUNG IL WOO datang ke MALAYSIA. Fan meeting itu diadakan di BERJAYA TIMES SQUARE pada pukul 2 petang.

Bagi yang tidak tahu apa itu HOLIKA HOLIKA, ia sebenarnya adalah No 1 kosmetik/penjagaan kulit jenama KOREA yang mana popular dikalangan wanita muda (remaja). Bagi yang ingin cuba barangan Holika Holika tidak payah ler nak terbang jauh2 ke KOREA coz kat MALAYSIA pun dah ada. X rugi cuba ^.^V .....Daebak!!!


Bermulanya MY STORY......

Hari Sabtu malam aku dah sibuk memikirkan apa akan terjadi pada Fan meeting pada esok hari. Jadi mula berangan tapi rasa macam xcukup tetiba aku dah xsabar nak tengok Oppa jadi kita pun cari cd cite oppa kat RAK KOLEKSI cite KOREA kita hehehe...ala xbanyak pun adalah dalam 40 cd drama korea hehehe...So i decide untuk tengok Cool Guy Hot Ramen sampai dah xsedar dah pukul 5pg. So aku pun fikir xleh jadi ni nak tidur ke x??? Akhirnya fikir xyah ler coz ala kalo tido pun dapat sekejab jer. So i pun dok ler keluarkan ler apa baju dan tudung yang nak di pakai. Kita pun ngi mandi (mandi lama dari biasa hehehe..faham-faham je ler nak jumpa JUNG IL WOO mesti kene bersih dan wangi ahakkss~), solat subuh, kemas bilik sikit2 dan lepas tu gosok baju tapi sambil gosok baju kita sempat lagi buka FB. Tup tap..tup tap.... dah nak pukul 10 so kita pun kuar dan ngi makan sarapan pagi mak buat nasi impit, kuah lodeh dan rendang ayam. Wah!! dah terasa cam hari raya pertama plak huhuh....Lepas makan kita pun pergi ler dengan ayah kita naik motor tapi yang funny tu atas motor ayah kita tanya " Ni nak kuar dengan siapa ni? Kawan lelaki ke, pompuan?" Gulp!!! hehehe...jumpa kawan pompuan ler. Padahal ayah kita sama sekali tak tahu kita pergi fan meeting tu tapi ayah kita tau yang kita pergi BTS.

Setelah sampai kita pun xtahu nak kemana coz masih sangat awal. Sampai kira2 dalam pukul 10.20 cam tu ler. So i dengar macam bunyi bising i ngi tengok dari atas apa yang bising tu? Rupanya kat bawah tu ler pentas yang kami akan penuhi beberapa jam lagi. Ini gambar suasana pentas waktu pagi tu~  
     



After that kita pun pergi ler ke Tingkat 1 dan cari KEDAI HOLIKA HOLIKA. Masa first2 sampai kat tingkat 1 belah kiri ada ternampak ETUDE HOUSE (itu pun brand dari KOREA jugak tapi ofcoz ler Topik utama hari ni adalah HOLIKA HOLIKA jadi pasti cari brand tukan) After pusing jumpa Holika Holika shop. 


                                                                 " JJa JJang "


So i pun masuk dan tengok2 apa yang menarik kat dalam. Kita ingat nak beli banyak2 tapi lupa plak nak mintak kat Ayah kita duit hehehe...Ala kita mana ler de duit. Lagi pun belum gaji jadi xde ler duit. Habis semua produk kita suruh kakak yang keje kat shop itu terangkan setiap produk yang ada dan akak tu pun layan ok. Syiok Oo..~ Selepas tu dok kat Baskin Robbin jab n dok belek2 apa yang kita beli dan mesej kawan kita alice suruh dia datang kat Baskin Robbin.







After tu bosan lak dok jer so kita pun ngi tengok suasana pentas dari tingkat 1. Pastu dok kat Auntie Anne plak n tunggu alice. Selepas beberapa minit tunggu tetiba dia sampai dan kitaorg turun pergi terus kat tempat kawasan fan meeting tu dan duduk. Lagi pun lama lagi so dok sembang2 dan ada 1 girl ni bagi tahu yang nanti kitaorang akan nyanyi ramai2 lagu happy b-day kat JUNG IL WOO. Yelakan dia punye b-day 9sept. Aku bangga giler coz i pun Bulan sept ngak. 14 sept hehehe... Lepas tu Alice ngi beli air dan Alice belanja kita i coklat hehehe... SEDAP~



Fuh!! makin lama makin ramai. Aduhai!! kawan lagi 1 xdatang lagi karang dah ramai macam mana dia nak menyelit masuk dan lagi pula tiket kat kita. Kita pun mesej dia dan dia reply " I'm out of my hse day. You go sit first. Will call you when i reach". So sambung ler sembang2 dengan alice dan sempat tangkap gambar jab hehehe...



THIS IS MY SWEET PIE "ALICE"

OK SIAPA NI? hehehe...Tau2 je ler


Tap tup..tap tup..Makin ramainya orang dan akhirnya tetiba dapat call dari Kim (kawan i ler) dia kata dah sampai kita dan Alice tercari-cari akhirnya nampak dia dan Alice pun ngi kat Kim bawak tiket masuk kalo x macam mana cik Kim kita nak masuk huhuhu...Lepas alice bagi tiket masuk dan duduk ler hehehe...Posing lagi yek....


KIM


Sebenarnya ada lagi 1 member tapi dia singgah jab ambik tiket kat kita dan lepas tu ngi LOW YAT plak coz nak ambik tiket untuk street konsert ONE FM. Ada ramai artis cine tempatan dan juga KOREA ofcoz ler B1A4 dan juga A-PINK yang berlangsung pada 29sept , 8.30 malam. So kiranya dia lambat sampai xdapat ler nak sekali duduk.

Selepas beberapa minit kemudian semua bangun dari duduk dan cepat-cepat lari himpit kedepan coz masa tu ada dalam setengah jam lagi nak start. Dalam setengah jam masing2 orang sekeliling dah mula berungut panas. Yeler dah berhimpit macam sardin. Kurang Oksigen betul~ HOT BABY, HOT. Setengah jam tunggu macam tu dan x lama kemudian dalam kol 2 bape minit ntah Fan meeting tu start dan Orang semua menjerit bagai nak RAK~ Mula starting kami dihiburkan dengan persembahan dari team HOLIKA HOLIKA dengan lagu Oppa GANGNAM STYLE~ hehehe.. Semua pun menjerit2 dan menyanyi bersama.



Lepas habis lagu GANGNAM STYLE MC pada hari tu naik keatas pentas dan cakap bLa~ bLa~ bLa~ aku tak berapa nak dengar sangat coz bising SIOT~ Lepas tu baru kita dengar yang dia suruh pilih berapa jenis bahasa yang nak digunakan untuk nyanyi lagu b-day untuk JUNG IL WOO. Xsilap mula2 dorang kata 5 lepas tu MC tu kata tamaknya so akhirnya lepas difikir-fikir nyanyi dalam 3 BAHASA - KOREA, ENGLISH DAN MELAYU. Jadi MC minta kitaorg praktis nyanyi dulu. So semua mula nyanyi dalam bahasa korea, english dan yang akhir Bahasa melayu tapi xsempat habis nyanyi lagu b-day dalam Bahasa Melayu semua menjerit-jerit rupnya JUNG IL WOO sudah DATANGGGGGGGGGGG.......!!!!!! ARRRRRRR..~~~ GiLo HaNdSoMe!!! and the MC try to say "Annyeonghaseyo to JUNG IL WOO. Lepas dia salam dengan IL WOO oppa dan MC itu jemput IL WOO duduk tapi semua orang jerit terutama yang ZONE B coz kalau duduk kitaorang xnampak ler just ZONE A jer ler nampak tu yang semua menjerit. Ada dengar orang jerit Oppa bangun dan termasuk ler kita pun jerit oppa ireona~  

Oppa pun bangun dan memulakan interview dalam keadaan berdiri. Banyak juga soalan yang ditanya dan IL WOO oppa menjawab dalam bahasa KOREA tapi ada translator yang translatekan in ENG but dia translate xberapa jelas sangat. Mula dia cakap dalam BHS ENG sikit "Hello! Thanks for coming. I really miss you all!"  dan yang paling xtahan tu dia cakap "SAYA CINTA KAMU" hahaha... Semua jadi GILER~

Ini kita ada rakam sikit masa INTERVIEW tapi sorry
agak goyang dan lagi pula orang sekeliling kita tinggi2 
susah nak rakam.Kita pakai kasut tinggi pun tak dapat lawan
 ketinggian diaorang hahaha...Keciannya kita (T.T)

video



Ok kalau nak dengar clear Interview dia ni ada video thanks to
~NewSkaki~




 Lepas tu ada sesi tangkap gambar dengan JUNG IL WOO bagi pemenang bertuah dan selepas itu oppa turun sekejab dan naik semula ke pentas untuk teruskan dengan autograph session untuk pemenang yang bertuah..Selepas habis oppa turun dari pentas untuk bersama dengan kami semua untuk tangkap gambar.



Akhirnya sekali kitaorang semua nyanyikan lagu hapi b-day dekat Il WOO oppa seperti yng dirancang. So semua menyanyi dengan penuh semangat dan OPPA kelihatan SANGAT!!!!! TERHARU. OPPA tersenyum, melambai pada semua dan menghadiahkan FLYING KISS kepada semua dan sekali lagi semua jerit macam orang giler. Lepas tu sekali OPPA sempat lagi sebelum turun stage dia menari lagu OPPA GANGNAM STYLE~ hehehe...comelnyaaaaaaaaaaaaaa............~

Lepas oppa turun Dengar MC kata yang Oppa akan melawat Outlet Holika Holika so semua bertempiaran lari. Aku jadi blurr jab coz aku cari kawan2 aku coz masing2 dah berpecah tapi aku xtunggu lama jadi aku lari ler naik tingkat 1 pergi ke kedai HOLIKA HOLIKA. Cuba la bayangkan aku lari dengan kasut tinggi fuh!! tapi kita xpedulik lari pecut ler. Ada juga yang pergi tanggalkan kasut lari. xde keje ler aku bukak kasut. Sampai ramai ngak so kita menyelit ngak dapat nampak dia dengan jelas giler.Handsome n putih giler.
OMO!! i nak hulurkan tangan kita mana tahu dapat pegang dia ke tapi eee..~ geramnya ada orang tolak kita so kita terpaksa tarik balik tangan kita dan akhirnaya kita tersepit antara mereka. Jadi kita ambik keputusan untuk undur sedikit. Makin lama dorang makin mengganas menolak-nolak nasib baik ada pengawal yang mengawal hahaha...


Masa kat dalam shop oppa tengok produk yang ada n sempat tangkap gambar dengan pekerja2 holika holika. Tengok gambar tu ada gambar kakak yang kita bulatkan tu. kakak tu ler yang pagi tadi yang tolong explainkan pasal produk holika holika kat kita hehehe..kakak tu baik walau kita hanya beli sikit jer. Kita tanya pasal semua produk yang ada. Dia layan jer kita.(keje diakan) bagus. Dok khusyuk menjengok, mengintai-intai keadaan kat dalam sambil ditolak oleh yang lain tak tau ler tiba2 tergerak hati nak toleh kebelakang tau2 ntah bila kawan kita KIM dah de kat belakang kita memang xpersaan langsung. Dia ajak turun kat tempat fan meeting tadi untuk tangkap gambar. Masa turun tu baru jumpa ALICE n LIN. So ini antara gambar yang kitaorg tangkap.


ME!! hehehe..Dengan ni pun jadi ler~
Oppa!! kenapa gambar Oppa ni pun Tinggi juga??



AKAK GOODIES BAG


ME AND THE GOODIES BAG
gomawo!! unnie~



LIN DAN ALICE


LIN


    ALICE



KIM, LIN & ALICE 
Foto: Omo!! so tired and my feet r really in pain. Dah sampai rumah dah. today i do a craziest thing hehehe..run with my high heel to holika holika shop just to catch jung il woo after the fan meeting. Omg!! he really infront me. I already keluarkan tangan i but diorang main tolak2 plak~ kan IL woo oppa dah pandang tempat lain. After struggle to see him eh!! suddenly my frenz Kim were behind me hehehe...So funny becoz after finish all run like crazy. Memang dah x jumpa dah. Batang idung kawan i pun dah xnampak. Akhirnya jumpa ngak~ Lepas IL WOO oppa dah pergi baru jumpa Alice and Lin hehehe...macam acara jejak kasih plak. This is my new daebak frenz~

Selepas dah tangkap Kim balik dan Lin & Alice pergi KLCC. 
Kita plak pergi Masjid jamek jumpa kawan lama.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ok sampai disini saja ler. Hope oppa akan datang lagi Ke Malaysia 
dan i akan terus support oppa dan juga HOLIKA HOLIKA

Omo!! I really MISS oppa. Eotteokhe??? (T.T)

~KKUT~

0 comments:

Catat Ulasan