? ??????????????Love Takes You Away? ????? ?? ???Rating: 4.6 (61 Ratings)??9316 Grabs Today. 66567 Total G
rabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ???????????????????????????????????Music Falls off the Page? ????? ?? ???Rating: 4.3 (35 Ratings)??9249 Grabs Today. 35657 Total G BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Selasa, 27 November 2012

VIXX FAN MEETING IN MALAYSIA (24/11/2012)


Hello!! chingu~ aduh!! maaf kerana lambat upload xtau ler tiba xberapa sihat. Rasa macam nak demam jer dan lagi pun my broadband dah xleh bukak jadi saya kena ler bayar dulu baru boleh bukak balik hehehe ....

Now i just story ringkas jer (yeler ringkas kakaka....)  mengenai apa?? Opcoz ler pasal fan meeting VIXX hari sabtu hari tu (24/11/2012). Nasib baik ler datang awal xde ler beratur panjang. Perjalanan dr rumah kesana amat lancar. Xde sebarang kesulitan yg berlaku walau ini first time datang kat sg wang plaza~

Sampai Redeem i punye cd+dvd, poster, merchandise dan Tix~ Pastu beratur nak masuk ke kawasan fan meeting. Dalam kol 11.15 baru kasi masuk dalam kawasan fan meeting tu~ sebelum tu kepala otak ni fikir mana nak duduk nanti tapi yg pasti dok depan sekali baru syok~ Akhirnya mata kita tertumpu pada belah kanan pentas dekat dengan tangga nak naik pentas. So memang dah tanam dalam hati n otak. Kawasan itu kawasan kita yg punye kekekeke...

So dah time masuk terus dok berdiri kat situ~ Sepanjang nak tunggu fan meeting tu start dorang pasang MV lagu SUPER HERO dan ROCK UR BODY. Macam -macam telatah peminat ada yg menyanyi dan ada juga yg manari mengikut pe yg dlm MV tu~ Ada juga yg sibuk tulis surat untuk dorang dan macam-macam lagi ler~ Dekat sebelah kita ada satu pompuan ni dari JEPUN fuh~ sanggup datang tu dengan beg baju besar dia heret sekali dan sebelah dia dari Singapore tapi ntah kenapa kita rasa muka pompuan singapore tu muka dia mcm kevin u-kiss atau perasaan kita jer kakaka....


Kita pun tunggu kawan kita yg kita kenal dalam fb. Dia pun ngi jugak jadi apa salahnya jumpakan so tunggu dia tapi xsampai-sampai kita naik risau kot...rupanya dia sesat jadi kita pun ngi ler tolong ambikkan tix dan barang-barang yg lain untuk dia. Orang makin ramai dan ramai dan MC dah mula membebel atas stage dan MC buat cabutan betuah~ tetiba dia de sebut satu nama tapi i rasa kenal jer nama tu. I jerit kat mc tu dan cakap orang tu on the way hehehe...kawanku yg sesat tu ler dapat cabutan bertuah untuk tangkap gambar backstage dgn VIXX tapi oleh kerana xleh tunggu hmmm...(T.T) melepas ler kawanku tu  kecian. Xberapa lama lepas tu dia datang dan kita mintak tolong dorang passkan tix tu kat dia. Kami xdapat dok sama coz dah penuh kat depan tu org himpit~ Ok ler pendekkan cite aktiviti yg ada VIXX buat persembahan 2 lagu iaitu ROCK UR BODY dan LOVE HURT (UUUUU), VIXX dan Pihak 8TV buat lunching untuk M COUNTDOWN yg mana akan disiarkan di 8TV nanti, ada sesi soal jawab dengan MC dan VIXX, show hidden talent/aegyo dan de HI-5 session.



So i pun malas dah nak tulis so tengok je ler apa video yang ada 
and buat-buat je ler faham apa yang dorang cakap yek kekeke..
Hope enjoy and sori ler xikut turutan pon dan kalo de 
shaking2 tu biasa ler dah tersangat excited kekekeke....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ni masa first masuk nyanyi lagu ROCK UR BODY 
tapi mesti korang xdengar sangat dorang nyanyi coz 
dorang asyik JERIT jer hahaha...termasuk ler kita 

PART 1
Omo!! Leo sangat dekatnya
video



PART 2
Leo still dekat hahaha..Ken senyum dan pai~ pai kita ler. Leo juga pandang dan pai pai padaku kekeke..betul ler kata kawan fb ku yang kita kena berebut dgn aweks cine. geram tol yang cina sebelah ku ni selalu halang pandangan kita dengan fan-board dia ler. Kita xpedulik kt tolak jer. Ingat kamu sorang jer ke nak tengok. Geram kita!!!!!

video
.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ok mesti korang xfaham dan xjelas apa yang dorang cakapkan??? 

VIXX cuba cakap tapi xdengar coz dorang asyik jerit jer so Mc tu tanya u nak dengar suara VIXX x??? So semua jerit nak. Mc tu kata jangan jerit coz dia pun xleh dgr apa yg VIXX ckp. Mc suruh describe about fanz MALAYSIA dan RAVI cakap ler HOT. MC cakap the weather are hot or the fanz are HOT??? Opcoz ler the fanz are HOT!! and blablabla...hehehe~ sori buat2 faham la yek~


video



video



video



video



Ni de video masa lunching m countdown yang akan disiarkan pada 7 DEC 2012...dorang sentuh skrin tu pastu kira rasmi ler tu tapi yang kelakanya tu kita nak rakam skrin tu tapi ada ke patut KEN menghalang pandangan kita dengan menunjukkan belakang badan dia. Hey!! KEN ni macam saja jer~ nak sangat meh kita rakam belakang KEN yer..Masalahnya macam rela jer hahahaha......coz sebelum tunjuk belakang dia, dia pandang kat kita dan senyum.... (^_^)


OH!! KEN~ KEN~ bukan salah kita, salah ken ler hahaha...

video



Lepas dah lunching MC ajak CLIK~ CLICK

hahaha...N pandang kat Kita Wohooo!!!



Persembahan Love Hurt (UUUUU)

HYUK so cute he looking at me an d N pai pai me dan
dia semyum kat saya ler hehehe

video


Ni last dah ler Masa ni HI-5 session dan lepas tu dorang ucap selamat tinggal huhuhu... (T.T) but at that day is my happy day coz All of member VIXX give me to many awesome memory terutama si nakal Leo yang sering kali memendangku dengan pandangan yg nakal dn mengoda kakaka...dan juga HYUK banyak sangat kecomelan dan cinta dia berikan padaku kekeke...I sangat gementar pada sesi HI-5 kerana kita adalah orang pertama yg naik keatas pentas untuk HI-5 dengan mereka. I pun HI-%5 macam biasa tersenyum mcm kerang wangi kakaka...bila tang part RAVI (my biased) xtahu tanpa berfikir i HI-5 dengan dia dan terus genggam tangan dia kakaka...OMO!! nasib baik RAVI xde ckp pe2 dan teruskan pada member yg lain dan akhir LEO. Kita tau dia ni pendiam kita nak bg dia aktif sikit so kita tepuk tangan dia banyak kali dan dia pun OK jer layan jer kita kekeke...tapi sorry part tu kita xde ler rakam coz kita der kat atas pentas...



and yup thanks to KPOP HUNTERS for this PIC hehehe...
itu saya yg pakai baju unggu dan tudung hitam bintik-bintik putih 
dan yang RAVI sedang renung tu kakaka.....

 



Ini Video yang sempat kita rakam dan kita suka sangat HYUK cinta tu untuk kita
terima kasih kerana menyedariku hahaha..... 

video




THE END


Isnin, 19 November 2012

MY SIWAN OPPA STORY MORY



AH!! as u know or don't know my biased in ZE:A is SIWAN oppa + Dongjun , Gwanghee oppa and Junyoung oppa but Now topik utama dia ialah SIWAN oppa.

Sekarang ni dah hari isnin hmm...masa dah berlalu begitu cepat tapi masih lagi terasa dan terbayang saat kita dan member ZE:A Style yang lain have fun dengan ZE:A yang sangat ler DAEBAK!! pada malam itu. Banyak kenangan manis pada hari itu. Sayangnya saya xdapat nak rakamkannya dengan baik atau tangkap gambar kerana my digital camera rosak dan lagi perakam video x dibenarkan bawa masuk tapi saya ada rakam melalui tepon saya tapi al-maklum ler bile dah rakam dgn teponku yg lopek ni jadi quality dia xbape bagus dan tambahan lagi byk goyang. mana xnye tangan kanan pengang lightstick dan tangan kiri rakam. Kat atas peha letak fan board. Pastu dah ler tangan ni gatal jer asyik nak bergerak jer mungkin terlampau excited sangat kot hehehe....



video
  


Malam tu saya bawak fan board dekat fan board tu saya letak nama SIWAN oppa tapi ntah dia nampak ke x huhuhu....Ni fan board kita hehehe...tapi sorry dah buruk ini adalah keadaan fan board setelah habis showcase lunyai dah tapi tuan dia 5 kali ganda lunyai tapi HAPPY GILER.




Suka sangat kat oppa dan oppa comel sangat hehehe...Lepas saya dengar Siwan oppa punye story kita makin suka kat dia. Xtahu kata-kata yang menyentuh perasaan saya. nak nangis pun ada (ye ler tu nak nangis hahaha...padahal dah nangis meleleh-leleh air mata). Sayangggggggg... oppa~ Xtau ler korang dah pernah dengar lom tapi kita dah ulang banyak kali dengar dan perasaan yang sama juga terjadi bila setiap kali  kita mendengarnya. Siwan oppa Hwaiting!! ZE:A Hwaiting~ 


Let's listen to SIWAN oppa STORY


From RADIO : Today Morning it's Jung Jiyoung
Audio from Wanizzang


Ada masa singgah dan joint OKAY!!
Contoh wajah Wanizzang.com





Dan untuk pengetahuan korang masa dekat  ZE:AShowcase tu kitaorang sambut awal HYUNGSIK punye b-day yang mana sebetulnya pada tarikh 16 nov dan dia sangat terharu dan menangis huhuhu...kita pun nak menangis tengok dia dan pada hari jadi sebenar HYUNGSIK, SIWAN oppa telah menyanyikan lagu b-day untuk HYUNGSIK~  Dia telah menguploadkan ke YOUTUBE video tersebut~ 




Siwan juga telah menghantar ke twitternya mengenai Video ini dan hahaha...opcoz ler HYUNGSIK pun membalasnya kembali 


image

Using what i learn from guitar lesson i us it to sing a birthday song for HYUNGSIK ~~~~ happy b-day Hyungsik-ah ㅋㅋ (haha..)



image


Hyung do you want to do something romantic with me?Don't do this thing to me ㅋㅋㅋ (hahaha..) Hyung do you want to show off when you play the guitar and uploaded it ㅋㅋ (haha..) Thank You Hyung! I love U~



P/S : The translation is mine. I do it myself. I hope i don't translate it wrongly hehehe...~



~KKUT~ 


Khamis, 8 November 2012

Jackal is Coming to Our Cinema~


Wohoo!! cannot wait to go to cinema to watch this~ 

Untuk pengetahuan korang yang negara kita Malaysia antara negara yang telah disenaraikan untuk tayangan cite ini. Selain itu negara lain ialah Jepun, Thailand, Singapore, indonesia, brunei dan opcoz negara kita MALAYSIA. 

Jackal is Coming adalah kategori suspen-komedi dan ia mengenai pembunuh perempuan (Song Jihyo) telah mnculik Top Hallyu Star (Kim Jaejoong). Ia dijangka akan ditayangkan pada 15 NOV tapi di Malaysia belum diketahui lagi bila tarikhnya. Jadi kepada all Cassie Malaysia xkisah dimana anda merada meh!! pakat serbu cinema nanti yerrrrrrrrr.............~



~KKUT~  


Rabu, 7 November 2012

3 MORE DAY BEFORE ZE:A SHOWCASE (>_<)



WOHOO!! to all the fanz that r going to the Showcase ARE U READY???? I'M 1000% READY hehehe...


Ok ni ada sedikit INFO untuk hari Showcase tu. So bagi yang pergi u perlu tahu ni :-

1) FAN BOARD & CAMERA DIGITAL ARE ALLOWED BUT DSLR CANNOT OKAY!!!

2) U CAN BRING A GIFT TO THEM. JAZZY WILL PUT A GIFT BOX  AT LEVEL 15 BEFORE THE  ENTRANCE TO THE  SEATING ZONE. SO EVERYONE CAN BRING MANY GIFT FOR THEM kekeke....

3) JAZZY WILL DO A BIRTHDAY SESSION FOR HYUNGSIK. HIS BIRTHDAY ACTUALLY ON 16 NOV~ SO LET'S SING A BIRTHDAY SONG FOR HIM !!!

4) DON'T WORRY AND FORGET ABOUT THE RUMOR THAT JUNYOUNG NOT COMING TO THE SHOWCASE. CONFORM ALL MEMBER OF ZE:A WILL COMING TO THE SHOWCASE. (true statement from JAZZY GROUP OF COMPANIES) 

5) FIRST 200 PURCHASER OF TICKET VIP WHO GO FOR FANSIGN PLEASE COME AT 2PM FOR CLAIM THE AUTOGRAPH TAG AND GATHER AT LOWER GROUND FLOOR BEFORE 4PM DON'T GO ANYWHERE FOR FURTHER INSTRUCTION TO FANSIGN. 

6) FANSIGN START AT 4.30 PM. BE READY GUYZ~



E2 jer untuk kali ini apa2 nanti i update lagi OKAY!!! 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Update 8/11/2012 (2.10pm) : Flight Detail of ZE:A ~


Date: 9 November 2012
Flight number: Malaysia Airline - MH 67
Arrive Time: 4:50pm
Airport: KLIA, Sepang






CREDIT to Jazzy Group of Company
Shared by Hanisweetgirl


~KKUT~



Jumaat, 2 November 2012

MY LEE SEUNG GI (T.T)



Hi!! kepada semua chingu seMalaysia kekeke...Xde pe nak cite buat masa ni saja nak membebel kejab jer.
Oh!! yer de siapa2 yang pergi Lee Seung gi punye SHOWCASE??? Ada lagi 1jam 30 mint jer lagi sebelum start. Hope all semua enjoy. Lee Seung gi dah datang dari semalam dengan menaiki Malaysia Airlines (MH 67) Depature 11AM and Arrived 4.50PM (1 NOV)....Malam tadi Seung Gi oppa de pergi Station Radio dekat studio Red FM buat Pre-Recording Interview Lee Seung gi


Photo: Dear all Lee Seung Gi is in studio now are you listening to Red FM now?

Photo: Just finish interview record station ID now ~


ENJOY~



HARI YANG PASTI SEMUA PEMINAT LEE SEUNG GI NANTI2KAN...(T.T) i xdapat pergi coz keje ler. ni masih kat Office kot~ Nak balik dah tunggu 6 tepat balik ler.Apa2 pun Enjoy yer hari ini~ Tangkap gambar banyak2 dan kalo dapat rakam video pun cantik ngak.Nak tengok nanti. Ok ler nak top dah nak balik keje kekeke....bye~


~KKUT~



Selasa, 30 Oktober 2012

WHEN SEUNGRI BIG BANG....???



I think maybe Seungri want to keep this memory in his
SAMSUNG GALAXY S III during the Concert.
He keep shot the fanz from stage kekeke....
Uri Maknae Really Daebak~ MALAYSIA FANZ (VIP)
Really lucky right???






CREDIT : BIG BANG YOUTUBE CHANNEL & SEUNGRI
SHARED by Hanisweetgirl



~KKUT~


Isnin, 29 Oktober 2012

Lee Teuk Oppa and New ARMY HAIR~

Wohoo!! oppa dah potong rambut untuk masuk army esok tapi kita rasa style rambut ni cantik kot. Oppa nampak macam model laki yang sangat HOT kekeke.....Oppa esok oppa dah mula tinggalkan kamikan. Kami semua sentiase menunggu oppa. Oppa jaga diri baik2 tambahan sekarang nak dekat musim sejuk, jangan tercedera dan jangan lupa makan ye~ Oppa saya cinta padamu and I will miss u everyday sob...sob..sob..(T.T). No!! no!! don't cry. Send oppa with smile on my face (^_^). Oppa Hwaiting~ Ok 1 thing i want to say to all CRAZY Sasaeng Plez don't disturb Oppa. Give him some space to breath and maybe he want to meet his frenz or family and get ready packing all his belongings. So stop following him~   








~KKUT~


TOP BIG BANG DAN SABUN PENCUCI TOP



YEZZ BELIEVE IT~
THAT IS OUR TOP FROM BIG BANG~




FUNNY STORY~ masa masih de kat M'sia si TAEYANG sempat shopping kat PAVILLION SHOPPING MALL he saw sabun pencuci yang ada nama TOP so tanpa berfikir lagi dia telah membelinya untuk TOP BIG BANG kekeke....funny ler Taeyang oppa ni. (Kejadian membeli sabun TOP ialah pada keesokan hari 28 oct)...



credit : Newskaki
shared : hanisweetgirl


~KKUT~


KONSERT BIG BANG ALIVE GALAXY TOUR MALAYSIA 2012



WOW!! Mesti semua VIP enjoy pada malam e2. Kita xdapat pergi coz keje pada hari itu. Bagi siapa yang xpergi ini ada VIDEO CAM dari peminat yang mana diambik dari CAT3 ZONE B. Jom enjoy tengok sama2 huhuhu....Kan baguz kalo kita dapat pergi. Xpe ler xde rezeki~


PART 1

PART 2

PART 3


PART 4


PART 5


PART 6


PART 7


PART 8


PART 9


PART 10



WOW!!     (^_^)V    DAEBAK~




CREDIT : BERNARD HAH
SHARED by Hanisweetgirl

~KKUT~


Sabtu, 27 Oktober 2012

JYJ NII 2012 WINTER MAKING FILM (ENG SUB)



Another AWESOME!!! 2012 collection from NII special for Winter and as usual our JYJ oppa is really looked good in any of NII collection because they are too prefect. So they can match in any style, right CASSIE??? Kekeke....So ENJOY to see the NII Daebak Collection and our sweet, cute, sexy and funny JYJ OPPA~


WiNtEr  o(^_^)o  TiMe




CREDIT for the SUB : xxskymistxx
SHARED by : Hanisweetgirl 


~KKUT~


Khamis, 25 Oktober 2012

GIRL GENERATION IDENTITY CARD (IC) PIC



OMO!! SO CUTE~
^_^v



wHaT Do yOu tHiNk???




CREDIT : NEWSKAKI


~KKUT~


Selasa, 23 Oktober 2012

B.A.P IS BAck WitH 3rD SiNgLe AlBuM StOp It~

B.A.P BAP 3rd Single Album - 하지마 Don't Do it CD + Poster

Wohoo~ bestnya dah kuar pun sekarang. Baru jer keluar tengahari tadi. Selepas mereka punye short hiatus mereka telah kembali dengan album terbaru mereka. Dalam Album ni ada 3 lagu iaitu :-

1) YES SIR

2) STOP IT/DON'T DO IT

3) HAPPY BIRTHDAY


Dah dengar belum best tau DAEBAk!!!
Nak dengar? Meh le dengar~












~KKUT~



Ahad, 21 Oktober 2012

OMG!! ONE MORE NEW BOYBAND ENTER MY HEART LIST


OK!! OK!! MIC 1, 2 CHECK..CHECK..CHECK  & <(O.o)/ ....Wohoo~ Wohoo~  Ok!! i just want to announce my new BOYBAND that enter in my heart list is "TimeZ". Do u know who is TimeZ??? Know, Don't Know?? It's okay i will tell u huhuhu....

Untuk pengetahuan korang terciptanya group TimeZ ini adalah hasil dari gabungan dua COMPANY dari KOREA dan China iaitu CJ E&M (KOREA) dan Super Jet Entertainment (Chinese Agency). TimeZ ialah (Time + Zoom) consist of 6 handsome boy hahaha..... 2 KOREAN and 4 Chinese boy~ 

Korean : KIM SEONG HWAN & LEE HYEONG JOO (21)

Chinese : MAO RUO YI, LIU GUAN XI, TIAN YI CHEN & KONG SHU HANG 

Now diaorang ini tengah sibuk mempromosikan album pertama mereka dengan lagu chinese yang bertajuk "HOORAY FOR IDOLS" dan i dah dengar pun dan bagi kita lagu ni x mengecewakan kita. BEST sangat~ Ia hope selepas ni diaorang akan buat KOREAN VERSION plak.  


OK!! THIS IS THEIR DEBUT PERFORMANCE
AT MNET COUNTDOWN (18OCT, 2012)



Best X? BEST ler KAn~ kaN~
Ok korang mesti xtahu yang ni siapa? Tu plak siapa hehehe....
Ok Ni i nak kenalkan mereka 1 per 1





Ok kita Mula dengan Chinese Member dulu ler Coz ada  
My BIAS hahaha.....He already curi my heart OMO!!! Eottokhe??


1) TIAN YI CHEN
 (Woi!!! awal2 i nak mention dia i yang punye OK!!)
Negara : China
B-day : 20/8/90 (22)
Jenis Darah : B
Skills : Folk, classical and Modern dance 
Personaliti : Kadang aktif dan kadang pendiam
Bahagian yang menarik dan yakin pada tubuh anda 
"MATA"
(Ya!!! i agree hahaha...) 



OK NEXT~


2) MAO RUO YI
(Hey!! This is mine too. My second Bias Okay!! jangan sentuh)

[IMG]

Nama omputih : JUNE
Nama Panggilan : Mao Mao (Auu~ Cutenya nama tu)
B-day : 16/11/95 (17)
Jenis DARAH : O (wohoo!! sama dgn saya)

Bahagian Tubuh yang anda puas hati : Hidung dan Mulut
(saya pun puas hati kot. Idung mancung bebenor dan mulut 
i think dia focus on bibir kot hahaha...ok stop)

Sleep Habit : Ketawa kuat masa dalam tido 
(hahaha..ni sama macam kita kadang2 ketawa tapi sometime tu de
time menangis dalam tido. I xtahu pun tapi mak i yang cite ) 

Cara Mao Mao Hilangkan stress : SHOPPING
(hahaha...kelaka ler Mao Mao ni. Leh ler kita Shopping sama2)

Gadis Idaman : Suka ketawa, baik n de personaliti yg menarik
(Ha!!! ciri2 yang disebutkan tu ada pada kita. ADA peluang ni kekeke..)



3) LIU GUAN XI
(Suka ngak dia ni tapi not my BIAS. Korang boleh ler ambik) 
[IMG]

              Real Name : Liu Wen bo (Liu Guan xi tu nama pentas dia)
B-day : 10/4/94 (18)
Jenis Darah : B
Bahagian yang menarik dan yakin pada tubuh anda : MATA (Ok!! ler tapi xleh lawan i punye YI CHEN kekeke..)

Sleep Habit : Suka bercakap dalam tido dan banyak lagi keanehan yang dia lakukan masa tido huhuhu.....

Personaliti : Periang tapi kadang2 pendiam

Cara Kurangkan stress : Dengar Muzik (suka Muzik R&B, Soul, Pop n Rap) Tido, Keluar dengan kawan2, Bersenam atau pergi travel.


                          4) KONG SHU HANG (Leader Group TimeZ)

    (Leader Comel tu dan paling kita suka i boleh panggil dia OPPA 
or Gege and OPsss!! he is my Third Biased Ok. Jangan Ambik)

Nama Omputih : Kee 
B-day : 6/2/89
Jenis Darah : O
Rumah kat China : Qi he, De zhou, Shandong  
University : Shandong University of Poli Science and Law
(Fulamak!!! Deabak ler Gege a.k.a oppa Kee)
Personaliti : Periang tapi kadang2 sentimental bebenor hahaha..
Buah Fav : Strawberry
Binatang Kesukaan : Arnab (ah! cutenye suka arnab)
Takut kat ? : Ular (Eee...me too)
Wanita idaman : Baik dan mempunyai kesefahaman dengannya 



Ok NOW IS THE TIME FOR OUR 2 KOREAN MEMBER 


5) LEE HYUNG JOO (21)
(This is My Bias Kategori KOREA member hahaha...
Biasa ler Jangan Ambik)
[IMG] 
Jenis Darah : O
Bakat/Kebolehan : Menulis Lirik dan Tangkap Video/Gambar 
(tangkap gaya pro punye ok. Bukan macam kita2 ni yang main tangkap jer)

Personaliti : Pendiam dan kadang kala aktif

Sleep Habit : Suka peluk kuat2 bantal sebelum tido 
(hahaha...macam kita ngak ler mesti kene peluk bantal pelok kita)
Part badan yang meyakinkan : mata, tangan dan kaki.

Perempuan Idaman : Fresh face 
( suka yeoja yang pakai make up x tebal atau x pakai langsung. Ok Omo!! macam mana ni kebanyakan ciri2 gadis idaman mereka ada pada kita hahaha... I memang x pakai make up pun. Kalau de pakai nipis jer kot) 


6) KIM SEONG HWAN
(Ok aku suka kat dia ni ngak tp xde ler tercalon dalam kategori my 
BIASed dalam erti kata lain u boleh suka kat dia. I xmarah~ ) 
  
[IMG]

Nama cine : Jin Chen Huan
Nama omputih : TAKU
B-day : 10/8/93 (19 Universal / 20 Korean Age)
Jenis Darah : B
Personaliti : Pendiam dan pemalu tapi boleh dikatakan ceria selalu
(AH! kan i kata kebanyakkan mereka punye karakter mcm i ler hehehe..)
Waner Fav : Merah
Wanita idaman : Pompuan yang lemah lembut


Ok Now For Conclusion Chinese Team 3 Biased Yi Chen, Mao Mao dan Shu Hang Gege. Bagi Team Korea 1 iaitu opcoz ler My Hyung Joo kekeke...So yang ni xleh ambik tapi Seong hwan dan Guang xi i x kisah ler kekeke...Boleh x macam tu. Noti I. mAnA ada I X noTi tAu~Jangan lupa komen ok. Rajin2kan ler jari jemari anda yang cantik tu menaip komen disini yer~ Bye


 
~KKUT~


Jumaat, 19 Oktober 2012

Makne U-KISS DoNgHo Dah Keluar HospitaL~


Aduhai!!! kesian betul dengan maknae kita ni huhuhu....tapi nasib baik ler semalam dah announce that he already discharger from hospital. Dong ho U-KISS dikatakan mengalami masalah jantung. Dia telah menjalani pemedahan pada 15 oct dan sekarang dia keluar dari hospital. Walau bagaimanapun dia tidak dibenarkan untuk menjalani apa2 aktiviti bersama member yang lain kerana dia masih perlu berehat. Buat masa sekarang dia sedang berehat dirumahnya sahaja.

Harap Dongho cepat2 sembuh sepenuhnya. Rehat cukup2, makan ubat dan jangan lupa makan makanan berkhasiat. Jaga diri baik2 yer. Nuna risau betul bila tahu pasal ni...Apa2 pun KISS ME tunggu kemunculan Uri Maknae okay~


~KKUT~



Khamis, 18 Oktober 2012

EH!! APA PASAL SAMA PULAK NI??



Hi!! i nak membebel jab korang dengar ni. Semalamkan lepas balik keje i pun balik makan ler. mak masak Kari ayam hehehe...Ceduk nasi n ambik kari ayam tu dok ler depan TV. Kita bukan TV ASTRO RIA tetiba de cite SINETRON (Indonesia ler).

Kita nak tukar channel lain tapi ada plak pelakon yang i suka hehehe...opcoz ler "Nia ramadhani" jadi xjadi kot nak turn. Cite dia macam best first time tengok tapi lama2 kita tengok cite ni punye jalan cite dia macam kenal jer.Bila habis jer baru kita perasan cite ni TIRU cite MY GIRL lakonan Lee Dong Wook, Lee Da hae dan Lee JunKi. Tajuk cite dia Benci Jadi Cinta~ Geramnya.....~





Wah! sesuka hati jer tiru.Dah ler hero dia xsesuai langsung Dong Wook lagi handsome walau masa tu i xbrape minat dia coz kita tergiler-gilerkan Lee Junki masa tu hahaha....Korang tengok x cite terbaru Lee junki oppa selepas dia tamat Khidmat Tentera "ARANG AND THE MAGISTRATE"??? Best kot cite tu hahahaha...Oppa tetap maintain kot walau umur dah cecah 30an. Still nampak YOUNG!! 

Diaorang ni xde ke originility cite sendiri, asal nak niru orang punya karya huhuhu...Dulu ada 1 cite sinetron best kot tapi lama2 kita tengok macam kenal jer rupanya diaorang tiru cite TAIWAN Devil Beside You Lakonan Mike He, Rainie Yang dan Kingone Wang. Kalau xsilap tajuknya "Pengeran Penggoda" Mak aii Hero dia memang xhapa2 ntah. Mike he aku lagi handsome 5 kali ganda dari hero tu...tapi lagu ost boleh tahan ler cuma why nak tiru2 plak....Dah ler dengan rambut ala serabai jer kitatengok cite tu. Pastu cite tu pun macam sinetron bajet rendah. jangan marah kita ok cu tengok dia punye cite dulu memang kelengkapan prop or tempat2 dia pun memang hmm...malas ler nak cakap byk. Kalau korang nak tengok ngi ler tengok huh~




Sekarang ni pun Drama Malaysia pun dah mula nak buat ala2 KOREA punye jalan cite. Kononnya mesti dia nak tarik orang minat cite Melayu supaya tinggalkan cite KOREA. Kira nak lawan cite KOREA ler ni... Cite Indonesia banyak menciplak cite2 KOrea, TAiwan dan banyak ler lagi. Please stop ler dah kekeringan idea ke??? Menyampah i~ Udah malaz nak menulis lagi i mintak diri dulu bye~


~KKUT~



Rabu, 17 Oktober 2012

B.A.P RELEASE COMEBACK PHOTO FOR 3RD SINGLE ALBUM

BANG YONGGUK
 

DAEHYUN

ZELO & JONG UP


HIMCHAN & YOUNGJAE

B.A.P releases Himchan and Youngjae’s comeback teaser images


Next week on tuesday B.A.P will do their COMEBACK for 3rd Single Album Don't Do it hehehe...Xsabar kot nak tunggu next week. Mesti best gilerkan~ Gambar pun dah GEMPAK gegiler mesti lagu pun SUPER DUPER DAEBAK lerkan...kan..kan..Kepada BABY semua tunggu akan kemunculan mereka ok. Jangan lupa untuk tunggu dan lihat setiap hari rabu episode KILLING CAMP B.A.P new verity show ok. Bye~



~KKUT~


B.A.P KILLING CAMP EP 2 PREVIEW



OMO!! i forget but suddently i remember today is the day that B.A.P Killing Camp being aired huhuhu...Nasib baik ingat fuh~ Xsabarnya nak tengok bila nak kuar ni? Kol berapa? hahaha..tengok dia punye preview dia pun dah teruje jer ni.

Selepas Epi 1 dimana mereka diculik dan ditinggalkan di tempat ntah mana2 ntah pastu buat mission kene bersaing sesama mereka nak beli barang rupa2 mereka nak ke satu camp sebab tu ler kene beli banyak barang. So sekarang sekali lagi mereka akan berlawan sesama sendiri dengan lebih mencabar lagi. Sekarang akan bermain Paintball di dalam hutan dan siapa akan terselamat/menang hahaha...Nantikan yer~ 





~KKUT~

MY FUNNY BUNNY STORY



Hehehe...kelaka tol semalam. My boss ajak i makan kuih kot tapi bangladesh punye makanan coz boss baru balik dari sana ada ler keje dia kat sana. Dia pergi dengan is3 dia. Dia bagi manisan ler tapi i plak memang xsuka makanan manis2x. Tekak rasa kering giler tapi boss dah bagi nak buang kamera merata-rata nanti boss check kat kamera nampak karang mampos kita terpaksa ler telan sambil tersenyum macam kerang busuk hahaha...

Yang klakanya tu boss dengan istri dia juga kakak 1 opiz dok makan + kita ler hehehe...boss cakap ler u datang pukul bape pagi tadi? I diam. U tahu ka dia pagi2 datang berdiri sekejab2 pusing sana pusing sini sangkut bag kat pintu opiz tu, pastu Sa_ _ _ _ _ datang kalang kabut beg dia jatuh. Kita terkejut macam mana boss tahu??? Rupanya boss tengok dari rumah melalui cctv/kamera yang dipasang. ALAMAK!! MALU GILER kot. Mana xnya selalu datang awal gelap lagi orang xde dan opizz pun xbukak lagi jadi apa lagi macam2 kita buat akibat kebosanan. Siap buat konsert KPOP lagi hahahaha...pasang lagu KOREA nyanyi2. Ala itu pun coz kita ingat xde orang tengok so apa lagi buat projek ler tapi rupanya selama ini ada yang memerhati hahaha...MALU GILER~ Lepas ni kene kontrol cun dan jangan buat pe2x hehehe... Ok ler malas nak pikir lagi muka dah merah memikir hal semalam. BYE~ 



~KKUT~

Ahad, 14 Oktober 2012

PAHIT DAN MANIS LUMRAH DUNIA~



Hmm...malam ni xde pe yang special pun. Bosan dok temenung atas katil sambil mata menatap silling huhuhu...tetiba teringat balik kisah SUKA & DUKA kita dulu2. Ia berkenaan persahabatan kita dengan seseorang ni dan sewaktu dengannya. Aku pun xtahu kenapa aku boleh teringat balik kisah tu~

Perkenalan kami bermula awal tahun 2012. Masa tu bulan 1 dan kita baru jer habis kursus (kursus tu berkenaan customer service and at the end of the course if you pass they will arrange for us the interview from the company that register under them. Kitaorang hadiri interview tu dan xsangka group i  all pass and we got the job at AIA as TELEMARKETING EXECUTIVE.  After i start keje c2 kita kenal dia. Dia pun join geng kita. Nak kata kitaorang rapat giler tu xde ler. Kira rapat ngak ler. Setelah beberapa bulan dalam bulan 3 ke 4 ntah xingat ler kita ambik keputusan untuk berhenti. Selepas benti kita xsangaka rezeki kita ada. Hari ni benti esok dah attend interview dan xsangka terus dapat keje. Pastu dia suruh kita keje hari tu ngak. Lusa kita cuti masa tu hari sabtu. So kita datang balik kat AIA tetiba rindu giler suasana kat c2. Kita datang pun coz dah janji dengan kawan kita yang kita paling rapat kat AIA. Nama dia "Dewi" dia orang melayu (sabah ke sarawak ntah xingat ler.) Dia memang seorang yang sangat cantik dan sangat suka akan fashion. Sometime she so sexy hehehe...kalau orang xkenal dia mesti orang kata dia ni mengedik ler pe ler tapi bila dah kenal dia, dia ni sebenar seoarang yang baik hati, peramah, happy go lucky and naive. Suka kawan dengan dia. Cuma dia satu jer kita xberapa selesa dengan dia kerana dia ni terlampau over protect kita. Mula rasa rimas tapi lama kita rasa best plak coz ada orang yang ambik berat tentang kita.  

Kita hampir nak nangis masa hari last kita keje. Mana xnye si Dewi ngi cakap " lepas ni u dah xdekan, kita sorang jer. U xde i xnak makan ler ". Hehehe...buka per selalu waktu rehat kita makan sama2. Selalu kemana-man pun sama2. Ni dah xde kita tu yang dia malas nak turun ngi rehat. Kenangan yang best kot Dmasa tu. Kitaorang kuar shopping sama + dengan satu lagi kakak ni yang kita rapat ngak ler tapi xde ler rapat sangat macam kawan2 biasa. Ala xkisah ler biasa ke, rapat ke, super duper rapat ke semua kawan kita sayang. 

Ok ler kita tahu panjang2 sangat nanti mesti korang malas nak bacakan..kan???? Ok kita ringkaskan. Ini berkenaan kakak tu ler. Kakak tu kita kira rapat ngak tapi xde ler serapat dewi walau kita kenal kakak tu dulu baru dewi. Kakak tu pun 1 tempat keje kat AIA tu ler. Lepas benti keje n hari yang kitaorang ngi shopping betiga tu adalah hari terakhir kitaorang jumpa. Lepas tu dah xjumpa dah dan lama ngak ler xde contact or mesej. Tiba2 1 hari kakak tu mesej kita dan dia nak mintak tolong dia xde duit nak pinjam kat kita. Kita ni plak xsedar diri kita pun terumbang-ambing tapi ada hati nak tolong orang. Yela kawan dalam masalah kot mesti tolong tapi lagi 1 masalah macam mana kita bank in ni??? Pagi2 dah kuar rumah ngi keje dan balik keje pun dah kol bape. Malam sampai rumah nak dekat kol 11 malam tau. Ce korang cakap bila masa aku de time nak ngi bank-inkan duit tu kat dia? Aku boleh jadi giler tau coz dah ler kat kawasan tempat kita keje tu xde bank. kalo de pun mesin ATM kat 7E. Tempat keje kita memang jauh dari rumah kita. Kita kata kat kakak tu kita akan cuba usahakan untuk bank-in duit tu tapi sampai akhirnya kita tak dapat nak bank-in ngak. Kalo bank-in hari ahad xleh coz nak keluar kita kene mintak tolong ayah kita hantarkan. kalo kita keluar selalu mak ayah kita akan tanya kamu nak kemana, buat pe dan dengan siapa?? Kalo ler mak ayah kita tau kita nak bank-in duit kita kat kawan kalo sikit xpe ler tapi ini sampai ratus mau mampos kita dikejekan.   

Rasa besalah giler pun ada coz xdapat tolong kawan. Paling xleh lupakan coz kita takut kot kalo dia marahkan kita coz kita xtolong dia. Kita xnak dia panggil kita penipu ke pe ke tapi kita cuba ikhtiarkan sedaya upaya kita. Omo tolong bagi tahu kita SALAH KITA KE???

Di pendekkan cite setelah beberapa lama juga ler dia xmesej kita. Tetiba ler 1 hari dia mesej kita lagi dengan situasi yang sama nak mintak duit tapi kali ni pun kita xdapt tolong dia. Ah!!! rasa gelisah tol coz orang xtau keadaan kita macam mana so orang boleh buat macam2 andaian tapi kita yang laluinya. Hati ni betul xsedap coz dah kali ke-2 tapi aku masih xdapat nak bantu dia. Lama ngak lepas tu xmesej kita dan kali ni yang paling terakhir bulan lepas bulan 9. Dia mesej kita benda yang sama ngak mintak duit dia dalam kesusahan. Kita berazam kali ini kita mesti tolong dia. Aku teringat kata2 ni " Kawan bila senang, memang senang nak cari tapi bila susah semua lari" atau " Kawan gelak ramai giler tapi kawan menangis mana cari". So i xnak jadi kawan yang teruk macam tu. Kita nak jadi kawan yang ada disamping kawan kiata suka dan duka sama2 tanggung. 

I memang nak tolong tapi dia mintak ratus kot. Kita plak baru jer dapat keje. Gaji alahai lama lagi. Duit tinggal ciput tapi kita memang nak tolong ngak ler. Kita tanya nasihat dan pendapat kakak satu tempat keje  baru kita. Kalo ikut dia ada benda kita boleh tolong dan ada yang kita xleh. Bukan xleh tolong tapi orang kata tolong tu bepada-pada ler jangan samapi memudaratkan diri sendiri.

Memang terus terang kita duit memang tinggal sikit kot. Simpan belanja makan untuk hari2. Dia mintak ratus tapi kita terus terang kita xmampu kalo nak tolong dalam 30 atau 40 boleh ler. Gaji xde dapat lagi dan kalo kita ada banyak duit kita mesti tolong punye tapi ni memang sikit jer dengan nak bayar ptptn lagi, broadband dan belanja hari2 lagi. Kita terang dah kat kakak tu kita xmampu tapi dia balas kata ala akak faham boleh x 50 pun jadi ler. Aikk!! aku offer 30 or 40 tapi dia nak 50. Aku try kira bajet aku brape peh!! memang xcukup kot dan kalo kita bagi kakak tu nanti kita plak de masalah tapi xpe ler mungkin ini hari dia esok lusa kalo jadi pada kita mungkin kot ada yg tolong. Tambah2 yang sedih bila cakap dia harapkan kita kawan lain semua xleh harap coz bila senang aku tolong dorang sekarang akak susah sorang pun xtolong. Jadi kearana tu kita beranikan diri mintak mak kita duit tapi abang kit lak menyampok. Oppa kita dah macam penyiasat yang xberdaftar menyoal aku macam aku ni CRIMINAL jer. Akhirnya terbongkar rahsia aku yang duit tu nak diberikan pada kawan kita. Habis gadoh kot. Kene marah KAW~ KAW punye akhirnya kita masuk bilik dan nangis tersedu sedan sampai tetido.  

Setelah beberapa hari kita keluar dengan kawan ngi hehehe...OPCOZ LER ngi FAN MEETING JUNG IL WOO hahaha...hapi hari tu. Mana xnye lagi pun tiket tu dapat percuma kot. Hari tu minum pun kawan belanja duit xde kot. Pergi pun ayah hantar so dah xyah kuar duit. Dah ler hari tu pagi ada orang meninggal ayah kita nak ngi mandikan jenazah tersebut tapi ayah kita hantar kita dulu coz jenazah masih de di hospital. Masa  kat TS kita de beli barangan holika hari tu tapi ya duit itu adalah duit last kita. Hmm...kita fikir ala beli jer ler. Nanti belanja untuk minggu depan xde pun xpe bawak ler bekal dari rumah itu yang fikirkan huhuhu...Tetiba masa tengah tunggu untuk fan meeting yang sebenarnya lama lagi nak start awal kita datang kot 10.20 cam tu ler sampai. Tiba2 kita dapat mesej dari kakak tu dan kita pun bagi tau ler dalam mesej kita macam ni...


" Sori akak duit kita pun dah 0 ni. Dalam bank juga kat tangan. Hari ini ada orang meninggal kat kawasan rumah kita mak kita ngi rumah orang tu dan ayah buat persiapan untuk mandikan jenazah jadi kita xsempat nak mintak" 

Kita saja bagi tau yang kita sempat mintak tapi memang betul pun pasal mak ayah kita tu~ Kita cuma xnak akak tu tau kita sampai gadoh dgn keluarga kita pasal nak bantu dia tapi kita masih nak ikhtiarkan macam mana nak tolong akak tu tapi xsangka dia balas cam ni.

" Hahaha..kelaka sgt nie yg terbaru ke akak suka sgt...dari cr kamu akak percaya yg kamu seorang wnita islam yang blh dipercayai yg blh membantu tp akak silap, orang lain kalo janji insyaallah akan tunaikan tapi xpe la. lg pun bukan kali pertama akak dipermainkan oleh janji manis kamu"

Kita pun balas ler

"Apa yang akak cakap ni. Aku pun tahu kita takde duit sangat tp kita try cuba bantu akak. Akak betapa pening kepala otak kita dan resah pikir macam nak dapatkan duit bantu akak sampai kene marah dan gadoh dengan abang kita. Abang kit marah coz kita xde duit tapi nak bantu org. Sampai hati kak cakap macam tu.   

  Dia balas

"Dah tak payah nak pikir2 thnks untuk bantuan tu. akak dah xharapkan apa2 pun..."

Ok sebenarnya banyak lagi tapi karang korang bosan plak baca cite kita ni. Sedih tu sedih ler dgn mesej dia tapi kita xde ler nak ambik hati sangat dan xde perasaan marah atau dendam ke pe ke. Kita sedih dan luahkan pada kawan kita tapi dia kata xyah nak pikir sangat ler. Kalo dia betul kawan kau di xkan pentingkan diri sendiri. Bukan kau xmention kat dia yang kau xde duit tp dia mintak ngak. Kau xrasa ke dia macam gunakan kau. Orang lain xpedulikkan dia baru dia nak cari kau. Masa dia senang ada penah dia contact or mesej kau?? Masa dah susah baru nak cari kau. Setiap kali dia cite benda sama jer ada masalah  perlukan duit. Kalau xde masalah dan xde duit xde plak dia nak cari kau. Tanya kabar ke pe ke, ada ke dia tanye??? Aku terdiam xcakap per.

So Conclusionnya korang rasa aku ni besalah ke? Aku ni kawan yang jahat ke?? Aku ni xleh jadi kawan yang baik ke?? Sedihnya kita coz kita kalo boleh nak jadi kawan terbaik dan berguna untuk kawan kita tapi kenapa akhirnya jadi macam ni??? Apa2 pun kita sayang SEMUA KAWAN KITA (T.T)..


P/S : Sori kata nak ringkas tapi panjang bejeler-jeler plak jadinya...


~KKUT~    


Khamis, 11 Oktober 2012

NoW I'm In LoVe WiTh KiLLinG cAmP





OMO!! OMO!! I'm going crazy now coz i already start watch for B.A.P new Verity show KILLING CAMP. If not mistake the premier for epi 1 is on 10 oct, 2012 .It's about Vacation of them but ends up turning to survival mission hahaha..... Can't wait faster~ faster~ faster~ I already watch epi 1 but without eng sub but i can understand what say. Learning Korean language is make my life super daebak hahaha....



sO tO aLL bAbY don't 4get to watch ok!!!
but if u dah xsabar sangat siapa yang nak tengok tanpa sub
or ada rajin nak sub cite tu bagi tau ok...

~KKUT~


WHY I LOVE KPOP PART 2 - (JUST MY OPINION (^_^) )

OH!! AKU XLEH TIDO DULU MESTI TAHU NAPE 
HANI NUNA SUKA KPOP


Hi!! hehehe...ingatkan semalam i nak cerita part 2 nape i suka gile kat KPOP ni tapi terlalu keletihan tahap giler lunyai (^_^). Ok ler ni nak sambung balik harap baca yer huhuu.....

Ok i suka sangat Kpop coz diaorang sume memang pak n mak lawak. I memang suka tengok comedy punye genre huhuhu...coz i memang suka gelak. Mereka plak ada banyak Verity show or anything ler so kelaka siap boleh jatuh katil dan gelak beguling-guling tengok mereka dengan kata lain boleh ler kita hilangkan tension.Hati pun jadi happy xde ler nak tension jer kejenye.

Bagi yang mengutuk mengata yang artis KPOP ni bawa pengaruh yang buruk menari terkinja-kinja dengan berpakaian seksi ok aku xnafikan mereka sangat seksi sebab tu ler aku more tumpu pada BOYBAND jer. Girlband kita xsuka tapi kalau ada Girlband yang dapat menarik hati kita tu maknanya diaorang tu memang daebak ler coz dapat curi hati kita. Antara yang dapat curi hati kita untuk meminati mereka ialah SNSD, 2NE1, KARA dan terbaru aku rasa mula suka kat "AOA" disebabkan kita dengar lagu ELVIS hehehe..aku tersangkut plak~ tapi agak memilih ler dalam pemilihan MV. Kalo MV dorang terlampau seksi i xambik ler. Kalo lagu best giler tapi seksi i download mp3 jer x download MV dia. 

Ok sebenarnya agak xpuas hati coz artis korea digutuk kata dorang ni seksi ler pe ler tapi artis MALAYSIA yang seksi melampau xplak nak tegur. Pastu dorang bagi alasan "Eh!! malaysia kitaorang kritik ngak kalau mereka perpakaian seksi or bla bla bla.....tapi pada aku ia xcukup. Artis korea tu bukan orang islam lantak dia ler nak tonggang ke terbalik ke or berguling-guling ke. Mereka xde asas agama macam kita. bagi mereka ia xde masalah dalam berpakaian seperti itu tapi ini artis MALAYSIA kompom2x ISLAM dah sejak azali lagi. Bukan xblaja hukum hakam. Bukan xtahu HALAL, HARAM tapi YA!! ALLAH terlampau melampau dalam segala hal. Perangai/sifat yang sangat teruk dan dari segi pemakaian yang xde langsung melambangkan ciri2 islam. Mereka memang dikritik tapi mereka xde ler sampai nak besar2kan sangat tapi kalu KPOP sampai masuk kat setiap majalah, surat khabar, Internet plak belambak kat BLOg~ or wat so ever ler xke macam something xkene tu. Bila artis MLAYSIA yang islam tu xplak nak dihebohkan sangat tapi kalo KPOP kecoh bagai dunia nak terbalik dah.Keluarkan ler tiap2 hari ke kat surat khabar or majalah artis sekian2 berpakaian seksi n bla bla bla...xlak buat nape takut kene saman dengan artis tu ke??? 

Paling sakit hati aku dengan si ZED ZAIDI tu nak mempertahankan artis MALAYSIA yang berpakaian seksi nak mampos tu. Kata jangan ler salahkan artis tu 100% kerana berpakaian macam tu kerana patut salahkan penganjur coz kerana buat tema macam tu buat ler tema islamik nanti ada yang pakai tudung lama2.Kenyataan yang macam ntah apa2 ntah kalu macam tu artis KPOP tu pun xleh ler nak salahkan coz dah terang lagi bersuluh dorang tu bukan ISLAM tapi yang ARTIS Malaysia terlampau terang dan menyilau yang mereka tu orang ISLAM tapi Ya ALLAH punye seksi nak mampos. 

So bukan 100% Artis KPOP punye SALAH
image


Malas nak menyemak gambar dorang kat dalam blog kita yang SUCI ni hahaha...Pandai2 je ler korang cari kat MR GOOGLE yang bijaksana tu.Pening kepala otak kita ni dengan si ZED ZAIDI tu apa kes dia tu??? Makin lama dia makin mengarut ler. Ok stop i nak cite why i love KPOP tetiba cite pasal benda yang sangat menyakitkan hati plak. Ok back to my true story.....

Kita suka fashion mereka coz comel sangat. Jeleznya tapi xde ler sampai nak ikut fashion mereka coz x sesuai kot dgn budaya dan agama kita. Kitakan Yeoja mesti ler kita suka akan kecomelan dan keindahan hahaha....Semua ada pada mereka so comel. Ni i nak give my opinion kat si Anti yang mengate dorang ni PLASTIK~ Hey!! dorang tu bukanya semua yang buat pemedahan plastik ok. Original jer kehandsomen dan kepretty-an (hahahaha...rosakkan bhs jer aku ni mian..~)  ok. Kalo de yang buat pun bukan all muka dorang tu plastik setengah tempat  jer buat contoh idung ke pe ke dan untuk pengetahuan korang actually for my opinion dorang ni kalo xbuat plastik surgery pun tetap handsome n cantik tapi nak uat camne dah dorang nak nampak LAGI handsome or cantik. Biar ler mereka dengan hal mereka huhuhu...tapi kalo dorang xbuat sekali pun KORANG still xleh lawan mereka punye rupa coz rupa asli mereka tetap handsome n cantik sangat (wekkkk...Merong~ to Anti Bacteria hahaha...)

Moral of the story KPOP is daebak atau lebih tepat KOREAN is DAEBAK!! coz merangkumi semua dari segi lagu, k-drama , food, culture, language and the KOREA is daebak!! I LOVE DAE HAN MINGUK my second country that i love after MY COUNTRY MALAYSIA. For me they make me happy everyday. When i'm happy and ofcoz when i sad they make me smile again.I'm so happy until want to cry someone HUG me plez...~

NUNA datang korea cepat nanti saya peluk NUNA
YAKSO!!!!




Me : OK NANTI NUNA DATANG OK!!!! JUST TUNGGU NUNA YE hehehe..



Ahhh...Eotteokhe!!! NUNA nak datang..
Aku nak pakai baju apa nanti? Nuna suka purfume per ekk??
Mesti kelihatan prefect depan NUNA ni~



Me : U dah perfect di mata NUNA...Pakai per xkisah~

Macam ni ke...

V
V
V
V
V

hehehe...gomawo NUNA



Nanti Nuna datang ganti balik coz xdapat datang jumpa Hyun Woo 
14oct ni ok~ kekurangan duit huhuhu...(T.T)


HY : Kwaenchana NUNA ...


Ok2x jangan ler sedih hahaha...udah2x lama2 makin merapu kita ni. Cukup ler sampai disini dulu. Kalau ada mood menulis maybe buat PART 3 ke huhuhu....Siapa yang pergi jumpa HYUN WOO Hari ahad ni 14oct have fun yer. Layan my namdongsaeng tu baik2x ok~


~KKUT~