? ??????????????Love Takes You Away? ????? ?? ???Rating: 4.6 (61 Ratings)??9316 Grabs Today. 66567 Total G
rabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ???????????????????????????????????Music Falls off the Page? ????? ?? ???Rating: 4.3 (35 Ratings)??9249 Grabs Today. 35657 Total G BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Selasa, 24 Disember 2013

MY AWESOME DAY - U.O.X PARTY (BOYS REPUBLIC IN MALAYSIA)

 

Annyeonghaseyo!! Chingu. Huhuhu...Wow!! lama ngak tak update. Memang lama ngak tak on9 pasal busy bebenar. Sekarang baru berkesempatan nak mengupdate pasal Moment yang i habiskan bersama kawan, Royal Family dan Boys Republic hehehe...Sorry lambat sikit update. Omo!!! rindu ler kat dorang. Okay ler moh ler kita kongsi kenangan manisku hahaha...ayat~

Okay let's start with U.O.X party. U.O.X party ni berlangsung di Menara Kuala Lumpur pada 6/12/2013 (Jumaat). Saya pergi dengan Eonni.Kami jumpa kat KLCC lepas saya habis kerja. Kami nak naik teksi tapi teksi semua tak nak ambik sebab petang dan jam giler. Maybe time orang balik kerja kot huhuhu...Ada ke teksi driver tu cakap you pergi jalan2 dulu dalam KLCC pukul 8 datang balik...Kalau nak jugak dorang nak Charge RM 40.00. Mak aiii...MAHALNYE~ Tak jadi ler so kami ambik keputusan naik train benti kat Dang wangi. Pastu keluar dari station lrt tunggu teksi tapi satu teksi pun xnak benti.Kita dah mula risau sempat ke sampai ni. Yang si Eonni kita ni boleh duduk dengan tenang plak~ Kita yang tak senang duduk dibuatnya. Setelah lama menahan sabar xleh jadi ni kita pun bangun. "Kena bangun dan try tahan teksi kalau tak sampai bila pun xdapat" kata kita yang dah mula risau giler kalau sampai lewat hehehe...Akhirnya ada jugak teksi berhenti dan pak cik teksi tu baik plak tu hehehe...sampai kat Menara KL kitaorang pun terus ke tempat ground tu dan daftar diri pastu masuk.

Kitaorang mula mengeluh "Jauhnya dari pentas". Tapi nasib baik Eonni punya perasaan ingin tahu tu meluap-luap hahaha...coz ada 2 zone. Kitaorang pun pelik cmane dorang boleh pergi bahagian depan. Lepas tu Eonni kita ambik keputusan untuk pergi kat kaunter depan untuk tanya macam mana nak masuk untuk bahagian depan punya zone. Pastu orang tu bagi tahu eeee...sabar je ler dengan orang tu. Masa kitaorang masuk tak bagi tahu pun. Rupanya kene beli apa ntah reload RM 30 punya dan boleh redeem 8 air dan dapat duduk bahagian depan. memandangkan xramai lagi so kita lari sepantas kilat. Cari tempat dapat depan sekali belah kiri dan jumpa dan berkenalan dengan chingu baru. So friendly and nice....Ok dipendekkan cite setelah tunggu bagai nak giler baru start U.O.X party tu. Mula perform Group dancer "Elecoldxhot " (boleh ler maybe dorang tak bagi 100% pada malam tu so i think macam boleh ler performance dorang xler menarik sangat dan tak ler teruk sangat. Sedang2 sahaja).Lepas tu dari Aweera perform okay ler nice voice but i really hate rambut dia tu coz macam meyemak jer. Dia nak perform pun dok asyik tolak2 rambut dia. Rasa macam nak potongkan dia rambut tu sampai BOTAK!!!!! macam menyemak jer. Lepas tu performance dari DAIICHI beatbox dari Jepun. If not mistake kelebihan dia ni boleh buat 100+++ bunyi guna mulut dia (beatbox) macam tu ler..MC pun memang sporting giler~ Eonni kita asyik jerit "Sugoi!!!" kita xtahu apa maksudnya huhuhu...kita jerit Diiichi Kawaii~ pastu ada yang meyebok nak tiru kita huh~ Orang cakap kawaii dorang pon sibuk nak cakap kawaii sebelum tu tak de orang yang nak cakapa apa2 tapi bila kita cakap Kawaii dorang pun nak cakap. Yang si Daiichi plak cakap "Kawaii?" sambil tersenyum. Comelnya dia geram kita hahaha....Rasa macam xpuas tengok dia buat beatbox dah terpesona dengan dia kekeke...

Lepas Daiichi kitaorang tengok performance dari Aizat pulak hehehe...kita memang minat Aizat sebab follow mase Akademi Fantasia. Serius kita rasa Aizat Comel sangat hmm..tapi misai dia dah takde hahaha...sebelum ni dia ada misaikan? Nasib baik dia dah shave huhuhu...xbape suka dia bemisai macam tak kemas.Kalau nak bermisai juga kena jaga betul2 kalau x nampak macam berserabai.


Suara dia sedap dan comel hahaha...senyuman dia sweet hehehe...tapi kita menyesal pulak pergi bagi tahu dekat kawan sebelah kita yang baru kita kenal pasal Boys Republic huwahahaha...bukan apa masa Aizat tengah perform kita terperasan satu kelibat manusia dibelakang stage dengan rambut yang bewarne merah hahaha...kita dok renung jer macam kenal baru kita perasan O.M.G!!! it's Minsu hahaha...dengan xcitednya bagi tahu kawan kat sebelah Boys Republic dah sampai dia tengok pastu terus jerit. Omo!!! dah ler kitaorang dok depan sekali mesti semua yang belakang terkejut asal dorang jerit2 "Hanya kami dihadapan belah kiri pentas jer tahu hahahaha..." Aizat tengah perform lagi tu disebabkan nak back up and jaga hati Aizat so kita jerit nama Aizat banyak kali dengan kuatnya tanda sokongan. Ini semua pasal rambut Minsu yang merah tu kita perasan dorang dah sampai. Ramai benar kot belakang kerumun Boys Republic pastu siap ada bodygurd lagi hahaha...Omo!!! masa tengok dorang kat belakang tu Handsome giler beb~ tapi xdapat nak kata apa2 simpan perasaan xcited tu kejab sebab xbaik ler Aizatkan belum habis perform apa perasaan dia tengah perform kat depan tapi xde sorang pun pedulikkan dia huhuhu..Mesti dia sedih. Lepas Aizat habis perform sebelum dia turun pentas MC ada temu ramah dia kejab. Pastu MC panggil lagi sekali DAIICHI untuk tunjukkan Beatbox dia hahaha....Daiichi siapa ajar kitaorang 3 asas untuk mula buat beatbox dan MC pon buat apa yang diajar oleh Daiichi pastu dorang begabung buat sama2 peh!!! sedap giler~ MC pon memang giler2 Daebak!!! Kita pun ada cuba ngak mula2 buat macam nak tergelak jer meyembur2 hahaha..lepas tu macam wow!!! terer jugak kita ni dah boleh buat dengan baik sekali.

Lepas tu last baru ler MC panggil Boys Republic naik atas pentas hehehe...First song dorang nyanyi kalau tak silap tajuk "What For"dan banyak lagi ler lagu yang dorang nyanyi ada juga sesi temu ramah and siap ada ENCORE lagi huwahahaha...masa part ENCORE tu MC dera kitaorang suruh jerit Boys Republic kuat2. Dah sampai rasa macam nak terkeluar anak tekak jerit nama Boys Republic MC kata tak kuat lagi. Sabar je ler tapi akhirnya MC panggil lagi sekali Boys Repulic. Overall performance Boys Republic sangat AWESOME dan banyak fan service terutama dari Dabin dan Minsu pun boleh tahan aktifnya hahaha...lain pun daebak ngak. Okay thanks ler sebab sanggup baca cerita kita yang panjang berjela ni. Ni kita ada tangkap sikit gambar masa U.O.X PARTY tu tapi sorry ler yer kalau gambar tu xbape nak jelas....

ENJOY
~~~~~~~



   










 \(>_<)/
~PPYONG~



3 comments:

ezyra daniel berkata...

seronok nye awak dapat pergi,,sye tak minat sangat group nie tp kalau diberi pilihan sye nak je pergi hehe

Honey Pie berkata...

Memang seronok giler dorang so cute, handsome, funny and really talented...Oh!!! yer next nanti i update yang showcase dorang plak hehehe...lama jugak dorang duduk dekat KL 4 hari 3 malam. Duduk dekat Double tree Hotel dah ler dekat jer dengan office kita..best giler~ Pastu dorang siap buat MV untuk lagu dorang. Semua rekod kat Malaysia....yang DAEBAK!!! tu muka kita ada dalam MV tu hahaha...

Fiqass berkata...

Bestnyaa !

Catat Ulasan