? ??????????????Love Takes You Away? ????? ?? ???Rating: 4.6 (61 Ratings)??9316 Grabs Today. 66567 Total G
rabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ???????????????????????????????????Music Falls off the Page? ????? ?? ???Rating: 4.3 (35 Ratings)??9249 Grabs Today. 35657 Total G BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Selasa, 31 Disember 2013

MY TOP 20 ACTOR 2013 PART 1 ( TOP 20 - 12)

ASSALAMUALAIKUM

Annyeong!! Apa khabar semua? Wah!! lagi beberapa jam lagi nak tahun 2014.Bagi menutup tirai 2013. Sempena saya tengah rajin tengah nak menaip ni saya nak kongsi dengan korang semua actor yang saya suka sangat hehehe...Saya akan buat seringkas boleh memandang TOP 20 banyak sangat kalau nak cerita mahu makan masa hahaha... Oh!! yer mungkin tahun depan berubah carta ke atau ada actor baru yang dapat menambat hatiku eceh~ hehehe..tapi buat setakat ini. Actor2 yang disenaraikan ini telah berjaya mencuri hati kita hahaha....Let's START NOW!!!


MY TOP 20 ACTOR

NO 20 : LEE JI HOON



Namanya ialah Lee Ji hoon dan dilahirkan pada 29 oct 1988. Mula start terpaut hati tu of course ler masa dalam cite School 2013. I don't know walau bukan ler watak utama tapi i suka ngak dengan watak yang dibawa ji hoon oppa. I rasa dia kiut sangat. Pastu tengok lakonan dia dalam "Lee Soo Shin You are the best". Lepas tu yang buat lagi jatuh cinta bila tengok dia dalam Mamma Mia and Cool Kiz on the block and baru2 ini baru tengok cite Marrying the Mafia 5. Pasal kawan kita kata Ji hoon oppa ada dalam cite tu. 



Dalam Mamma Mia oppa nampak so handsome dan bergaya. Gembira tengok hubungan oppa dengan Eommanya. So sweet sangat. Jeles kita dibuatnya huhuhu..dan pastu dalam yang Cool Kiz on the Blog tu kita nangis bagai nak giler. Sedih dan terharu sangat tengok kesungguhan dan luahan hati Ji hoon oppa masa yang perlawanan badminton tu. Dia nangis jadi kita tak tahu tetiba jer air mata kita mengalir. ah!!! saat tu kita makin suka kat ji hoon oppa.Kita rasa macam kalau ler kita ada situ kita nak cuba tenangkan hati dia dan buat dia tersenyum lagi huhuhu...



HANDSOMEKAN JI HOON OPPA KITA??? hehehe....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NO 19 : KIM JI HOON




Another Ji Hoon, it"s Kim Ji hoon. Mula kenal oppa masa tengok cite "Loving you" suka juga dengan oppa masa tu tapi lepas tu dah tak tengok mana2 cerita yang oppa belakon huhuhu...pastu setelah sekian lama baru terperasan oppa dalam cite Empress Ceonchu tapi dia bukan watak utama ler. Juga tengok oppa dalam cite Stars Falling from the sky lepas tu bile muncul cite "Flower Boy next door" kita pun tengok. Aikk!! rasa macam kenal jer.Rupanya Ji hoon oppa. Kita rasa lakonan dia sangat bagus dan dia juga handsome. Pastu pernah nampak Oppa beberapa kali dalam MV tapi tak ingat Tajuk apa~ Dalam lappy ada download hehehe..Pastu ada tengok dia dalam Barefoot friend dan juga ada tengok Ji hoon oppa dalam "HAPPY TOGETHER" OMO!! i know he is handsome but why oppa super duper handsome at that time? Serius kita tahu dia handsome tapi xmenyangka dia sangat handsome. Masa dalam "Happy together" tu menjadi-jadi handsome dia. Renungan matanya dan Senyuman dia wow!! bikin kita cair giler hahaha....GATAI~~ 


^
^
Gambar atas ni dalam "Flower Boy next door".Macam comel jer kekeke..


SwEeTnYa SENYUMAN \\(^_^)//





http://star.koreandrama.org/wp-content/uploads/2007/01/kimjihoon11.jpg

AIGOO!!! OPPA huhuhu...LAP U~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


NO 18 : SEO IN GUK





Mula start kenal dia masa dalam program yang menyanyi tu " SuperstarsK". Kalau bidang lakonan tengok cite lakonan oppa macam Love Rain tapi benci ler style rambut In guk oppa dalam cite Love Rain. Belakon macam bodoh2 jer tapi still suka oppa. Pastu Reply 1997 tapi yang buat kita rasa makin suka kat In guk oppa ni opcoz dalam "Master's Sun". Oppa nampak sangat macho dan cute. Suka sangat oppa couple dengan Se ryung hehehe..betul ke eje tu? Couple yang sangat secocok. Pastu tengok oppa dalam Mamma Mia kelaka giler ler oppa. Oppa dan eomma nampak rapat.Eomma, oppa memang kelaka giler habis semua bocor rahsia pasal oppa hahaha..thanks eomma for the info. Hope to see more and more awesome acting from oppa and also from your singing career. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NO 17 : SO JI SUB





Rasanya tak kenalkan pun korang dah kenalkan? Tahun ni i mula start jatuh cinte dengan Ji sub Oppa pasal cite "Master's Sun". Lakonan oppa sangat MANTOP!! dan kita rasa oppa sangat handsome dan kadang kala kiut sangat. Dulu ta bape nak minat oppa sangat tapi suka oppa dalam lakonan "Sorry i love you" tapi xde ler sampai jatuh cinte cuma rasa lakonan dia sangat bagus dalam cite tu dan cite pun best sangat dan Sedih kot. Cuma selepas tengok cite "Master Sun" tu yang memang truly jatuh cinta dengan oppa. Sampai terikut-ikut trademark oppa " Kojyo!!" hehehe... 


 
Hehehe..COMELNYA~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NO 16 : JUNG IL WOO




Mula start kenal il woo oppa masa dalam cite "The Return of Iljimae" tapi masa tu tak berapa suka dekat oppa pasal mase tukan tengah anggau dengan Lee junki oppa dan Cerita itu pada asalnya dulu dilakonkan oleh Lee Junki oppa. So dah biasa dengan watak iljimae yang dilakon oleh Lee junki oppa jadi rasa sangat janggal bile tengok cerita tu dan semua pelakon pun dah berubah. Semua pelakon baru dan saya rasa cerita Iljimae lebih bagus dari cerita The return of Iljimae. Pastu tengok oppa dalam 49 days peh!!! best cite tu. Suka kat il woo oppa tapi bila tengok oppa dalam "Cool Guy Hot Ramen betambah jatuh cinta plak dengan oppa. Pastu time tengah start suka giler dia tetiba dapat tahu dia datang MALAYSIA. mak aii apa lagi tak lepaskan peluang dan pergi fan meeting dia. Oppa sangat tinggi, putih dan sangat handsome. Senyuman dia sangat manis hahaha...jaga2 jangan kena penyakit kencing manis sudah hehehe...Pastu suka juga lakonan oppa dalam. "The Moon That Embrance The Sun" tak tengok sampai habis tak ada masa nak tengok. Lama2 dah lupa pulak nak nengok hehehe...tapi baru2 ni start tengok balik nak dekat habis dah. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NO 15 : LEE DONG WOOK


Sebenarnya pada mulanya saya kenal oppa masa tengok cite "LOVING YOU" tapi xbape ambik kisah sangat pasal oppa dan pastu masa "MY GIRL" pun sama just suka macam2 tu jer sebab masa tu saya jatuh cinta dengan second hero "Lee junki oppa hehehe...tapi start suka oppa betul2 masa lepas dia balik dari Army dan mula start comeback dengan "SCENT OF WOMEN". Totally fall in love with him. Pastu suka tengok oppa jadi MC kat Strong heart best sangat and oppa ngak ada muncul dalam Running man best suka sangat.
Pastu korang de perasan tak yang iklan Downy hehehe...Oppa so bergaya~ Setiap kali tengok iklan tu kita jadi teruja pulak pasal kat rumah kita pon pakai downy ngak hehehe..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NO 14 : YOO AH IN



Dalam banyak2 lakonan Ah-in oppa saya sangat jatuh cinta dengan lakonan oppa dalam "Sungkyungwan Scandal" tambahan pulak belakon dengan Song joongki Oppa. Happy and rasa kelaka pun ada masa award yang couple tu. Siapa ler pergi buat award yang couple tu Ah-in oppa dengan Joongki oppa. So cute and i love it. Dorang nampak sepadan dan sangat rapat hahaha...After all they are frenz right? Selain tu kita suka cite lakonan oppa dalam Jang Ok Jung hehehe..I don't know why but i just like it so much masa dalam cite tu~ Tapi kadang2 geram jugak tengok cerita tu. Sakit hati giler. Ada sesiapa yang sependapat dengan kita huhuhu..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NO 13 : KWON YOOL (GWON SE-IN)


Nama sebenarnya ialah Gwon se-in dan dilahirkan pada 29 june 1982. saya start mula minat dia masa saya tengok cerita "Mackerel Run" bersama Lee Minho. Masa tu oppa jadi hero ke-2. Selepas tu kita tengok cite My Fair lady. Oppa Se-in ada dalam cite tu walau bukan ler watak utama tapi sekurang-kurangnya dapat ler tengok lepaskan rindu huhuhu...Lepas tu tengok cite Lie to Me still the same bukan ler watak utama tapi gembira giler kenapa oppa begitu comel dalam cite "Lie To Me"?? Oppa betul ke oppa tu? Nape rupa oppa tak macam umo oppa pun? Rupa oppa nampak muda dari umo oppa. Nampak macam belasan tahun hahaha..Lepas tu tengok cerita "Brain" cite dalam dunia perubatan. Cerita dia boleh tahan best ngak tapi motif utama kita opcoz ler nak nengok Se-in oppa hehehe... 


Lakonan oppa sangat bagus dan oppa juga sangat comel dan handsome hehehe...Suka tengok dia senyum comel giler hehehe...tapi agak kecewa sikit dia punyai bakat yang sangat bagus tapi kenapa dia susah sangat nak diberi watak utama? Balik2 watak untuk pelakon pembantu or extended cast only. Yang kita happy sangat bile tahu dia dapat watak utama dalam cite "Monster" dan yang last sekali tengok oppa dalam She is WOW!! pastu hahaha...jinyoung (B1A4) pun ada belakon dalam cite tu hehehe... Why Se-in oppa so handsome? Sedangkan dia 82 Line but he looked young than his age.He is so adorable~



Oppa saya COMEL TAK?? hahaha....






Oh!! Se in Oppa atau dikenali sebagai Kwon Yool (Actually dia tukar nama dia dalam Nov tahun lepas - 2012) Mula dia gunakan nama betul dia Gwon Se-in but now dia dah tukar dan dikenali sebagai Kwon Yool) akan muncul dengan cerita baru 2014 tajuknya "Angel Revenge" and i'm so happy to know he is the HERO in that drama. Omo!! I will wait for that drama. Dengar kata akan ditayangkan pada 6 january 2014.Tak sabarnya nak tengok.
Oppa Yeongwonhi saranghae~ 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NO 13 : JO WOON 



Oh!! Jo woon Oppa saya suka tengok semua cite yang oppa belakon terutamanya dalam Ojakgyo Brother, Bridal Mask and Good Doctor. Pastu suka sangat masa oppa dalam 2Days 1 Night tapi sangat sedih bile dapat tahu oppa dah tak shoot lagi dengan member lain dan lagi buat kita sedih bile season baru ni hanya yang tinggal Jongmin dan Tae hyun oppa sahaja. Rasa janggal ler tapi saya akan cuba biasakan diri huh~ 



Oppa Hwaiting and do you best in your career. Saranghae Oppa!!!  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NO 12 : PARK KI WOONG 



Oppa saya betul2 sukakan oppa. Setakat ini saya suka setiap lakonan dan cerita yang oppa  belakon tapi saya betul2 suka masa oppa belakon dalam cerita "FULL HOUSE TAKE 2" tu pasal lakonan oppa yang sangat bagus dan oppa nampak sangat comel. Selain tu suka oppa dalam Bridal Mask terutama persahabatan yang dipamerkan antara watak yang oppa lakonkan dengan Jo woon oppa. Ianya sangat indah sekali tapi agak kecewa bile lihat pergaduhan antara watak tersebut but lakonan oppa sangat bagus.Dalam cerita The Musical pun okay juga saya suka sangat berbanding lakonan hero yang dimain oleh Choi Daniel tapi bukan ler saya tak suka dia cuma saya tak boleh tipu diri saya sangat suka kat Ki woong oppa dan Ki woong oppa ler penyebab saya tengok cerita "The Musical" tu. Pasal cerita tu bagi kita agak membosankan dan kurang menarik. Boleh ler tapi pasal ada Ki woong oppa buat saya tengok cerita tu sampai habis. Dalam My tutor friend 2 pun best jugak and suka oppa dalam secretly greatly Awesome giler~


Ki woong oppa juga bukan sahaja pandai belakon tapi juga pandai menyanyi dan suara dia sedapnya dan dia juga pandai rap hehehe...Suka sangat lagu yang oppa nyanyi dalam ost Full house take 2 sedap sangat.Lagu2 lain naynyian oppa pun best. Oppa Daebak!!!


Oppa plez take care of you health and do your best for you career
and i really proud of you when i see you in Heart Beats and sometime
you make me cry because of your kind heart.  I just terharu giler~
Oppa Yeongwonhi Sarangahe~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

OK SETAKAT NI DULU SAYA AKAN SAMBUNG LAGI UNTUK PART KE 2. AGAK2 SIAPA EKK.. YANG TERSENARAI UNTUK CARTA 11 - 1 ? TUNGGU SAYA AKAN UPDATEKAN TAHUN DEPAN HAHAHA...PADA 2014.2014 WELCOME!! WELCOME!! AND 2013 ANNYEONG AND THANKS FOR ALL HAPPY MEMORY. I WILL ALWAYS REMEMBER U hehehe... HAPPY NEW YEAR CHINGU. 

p/s : Mungkin kamu ada lihat no 13 ada 2 actorkan? itu kerana saya xdapat nak pilih mana satu nak letak no 13. Jadi saya letakkan mereka dua org ditangga yang ke-13. Susah betul nak pilih (T_T)
~PPYONG~

Rabu, 25 Disember 2013

MY AWESOME DAY - I'M READY BOYS REPUBLIC SHOWCASE IN MALAYSIA

ASSALAMUALAIKUM 


Okay kali ini kita nak update untuk Showcase Boys Republic pulak tapi sorry ler yek xde gambar pasal. Kita terlupa nak bawak Kamera sebab kalang kabut sangat nak pergi awal tapi Eonni saya sempat tangkap gambar sikit tapi all the time ofcourse ler focus on their performancekan sebab kalau asyik dok tangkap gambar jer nanti xdapat enjoy betul2. Bak kata Eonni kita "Biar memory itu disimpan dalam ingatan" hahaha...AYAT!!!

Pada 8 Dec awal pagi lagi dah bersiap-siap sebab nak keluar awal sebab tempat tu jauh dari rumah kita maybe dalam hampir 1 jam 30 MINIT dengan menaiki train pastu stop kat station terakhir naik teksi pulak. Sampai jer kita lapar tak sarapan lagi so kita ajak Eonni teman kita makan tapi eonni xmakan sebab dia nak jumpa kawan dia dulu nanti petang baru dia datang kat Bentley Music tempat dimana Showcase itu berlangsung. Lepas makan kitaorang berpecah. Kita pergi ler jalan pelan2 ke Bentley Music. Sesampai disana kelihatan ramai juga sudah beratur kalau tak silap dalam pukul 12 masa tu. Dipendekkan cite tunggu duduk sampai petang. Makin lama makin ramai duduk pun makin sempit menyempit. Nasib baik semua kemudahan ada dalam Bentley Music tu. Tandas pun dekat dan kemudahan macam kalau nak solat pun ada tempat solat. Ramai datang awal sebab nak dapatkan tempat 50 terawal yang akan dapat pass untuk "Meet and Greet" dengan Boys Republic. Dah petang tu baru kita teringat kitakan tiket VIP jadi datang lewat pun tak per pasal ofcourse dah tentu kompom kita dapat dok depan punya hahaha...Dia ada dua zone satu untuk Normal pass yang beli Album Malaysia Version RM 40 dapat 2 pass masuk ke Showcase dan bagi VIP hanya untuk pemenang Contest. Macam kita, kita menang contest Harian Metro same with my Eonni dia pun menang dapat tiket VIP. 

Masa petang tu tak ingat pukul berapa kami diberitahu oleh securitygurd itu jaga kelakuan, jangan tolak-tolak. Pasal masa tu Boys Republic dah sampai dah huhuhu...xcited giler. Menyesal xbawak kamera kalau xboleh tangkap gambar dorang huhuhu....tapi ini ada kita rakam sikit masa dorang sampai tu. Amboi!!! laju bebenar Minsu jalan hahaha...omo!!! serius masa tu SO XCITED. Sorry ler yek henset kita ni lopek sikit jadi gambar xcantik sangat.

video

Lepas tu kitaorang kena tunggu lagi dalam pukul 5 lebih kalau xsilap yang mana yang menang contest satu2 dipanggil beratur untuk daftar diri. Xlama lepas tu kitaorang diberi masuk. Kita dengan Eonni kalang kabut cari tempat duduk depan belah kanan hehehe...pastu beratur balik untuk naik atas pentas bergambar dengan Boys Republic. Huwahahaha...Serius semua dok sibuk betulkan kedudukan nak bergambar kita toleh belakang OMG!!! Boys Republic naik atas pentas giler HANDSOME  xterkata \(>_<)/  

Masa tu mata kita asyik pandang kat One junn oppa. Atas bawah, atas bawah kita tengok macam tak bercaya oppa kat depan kita. Pastu agaknya dia perasan kita pandang dia kita senyum sambil panggil "Oppa!!" One junn oppa senyum dekat kita dan lambai kat kita. Saat itu rasa macam mimpi oh!!! One junn oppaku hahaha....

Pastu dorang tangkap gambar 2 kali Snap picture lepas tu semua disuruh turun sebab next group plak nak tangkap gambar. Masa tu kalang kabut nak cari siapa ni? Nampak Dabin terus jerit "Dabin!!!!" Omg!! kita hi-5 dengan Dabin pastu genggam tangan terlompat2 macam kanak2 rebina betul kita ni dan si Dabin layan jer kita hahaha.... Pastu staff tu dah macam push suruh turun masa nak turun tangga nampak Minsu kita hulur tangan kita nak hi-5 dengan Minsu tapi staff tu dah halang dengan tangan dia suruh turun stage tapi tangan kita masih tak turun lagi sebab masih mengharap yang Minsu balas balik. Serius kita terharu giler pasal. Minsu agaknya perasan kita tak turunkan tangan lagi macam masih tak putus asa gitu, dia kedepan dan hulur tangan dia dan Hi-5 dengan kita sambil senyum.Omo!! terima kasih MINSU Saranghae~ 

SelEpas semua VIP dan 50 fans yang terawal dapat peluang untuk "Meet and Greet Session" tangkap gambar dengan Boys Republic. Last sekali baru siapa yang ada Normal pass dibenarkan masuk. Yang Normal pass dorang berdiri belakang. Auditorium mula gelap dan VCR mula menunjukkan profile setiap member Boys Republic, CF dan MV mereka. Diulang dan diulang penat nak tunggu bila nak keluar dorang ni cepat ler hehehe...

Akhirnya setelah menanti agak lama (penantian suatu penyiksaan hehehe..) Mereka keluar dan mula menari sambil kedengaran jeritan fans yang sangat bersemangat. Wow!! sakit anak tekak ni menjerit tapi puas hati. Lepas tu nyanyi lagu "Party Rock". Setelah habis nyanyi lagu "Party Rock" mereka berbual dan bercakap tentang pengalaman berada di MALAYSIA. Macam2 aktiviti dorang buat seperti belajar canting batik, buat roti canai dan teh tarik juga cuba makanan Malaysia seperti Mee Mamak dan Nasi Goreng Kampung (Hahaha....Boys Republic ni boleh jadi orang Malaysia ler). 

Lepas tu juga banyak aktiviti dorang buat dengan fans macam ajar fans menari dance choreography untuk "You are Special". Pastu member Boys Republic disuruh jadi make-up artist untuk fans hahaha..kelaka giler. Paling teruk Suwoong kecian fans tu comet giler tapi agak kecian dengan fans tu bagi dorang menang. Sabar je ler dengan Suwoong ni. Pastu lain aktiviti kitaorang buat ialah MC pada hari itu kak NADIA (ala yang 8TV NITE LIVE punya host tu. Baki pun ada datang). Ajar kitaorang buat chicken head (goyang kepala macam ayam. Ah!! xtahu macam mana nak terangkan) dan buat sign untuk lagu Boys Republic L.I.U. Apa sign? Okay meh!! kita tunjuk dia macam ni..... 

     

Bagi sesiapa yang tak tahu L.I.U itu ialah salah satu lagu Boys Republic yang bermaksud LOVE IS YOU.Kalau korang ada beli Boys Republic Mini Album "IDENTITY" mesti korang akan perasaan salah satu track yang ada dalam album itu bertajuk L.I.U. Selepas kami diajar dan mahir hahaha...Boys Republic pun keluar dari belakang stage dan naik atas pentas. Selepas tu MC kak Nadia suruh kitaorang tunjukkan pada Boys Republic hehehe...dorang tepuk tangan dan rasa kagum hahaha..pastu kitaorang buat sama2 dan Boys republic siapa buat rakaman lagi guna camcoder dorang. Katanya untuk special project yang akan dimuatkan dalam MV L.I.U. Wow!! Daebak x?? Best giler~

Lepas itu dorang sambung perform lagu Special girl, What up dan lepas tu dorang duduk atas pentas untuk tangkap gambar sambil berlatarkan belakangkan semua "Royal Family".



Lepas itu One junn oppa cakap yang dorang akan datang lagi ke Malaysia tapi bukan dalam masa terdekat tapi untuk masa akan datang mereka pasti akan datang ke Malaysia dan hasilkan lagu yang lebih baik dimasa akan datang.

Masa time Showcase itu juga kitaorang ada sambut awal birthday Sungjun yang mana pada 17 Dec dan juga sekali sambut birthday One junn oppa juga walaupun dah lepas pada 22 nov tapi sambut sekali jugak Hehehe...Kitaorang nyanyikan dalam 3 bahasa Korea, English dan Melayu. Selepas tu dorang bergambar dengan kek dan hahaha pastu suruh dorang buat Wish!! OMO!! dorang buat permintaa yang mereka berharap Malaysian fans akan sentiasa menyokong mereka sampai bila2. Wah!!!! ofcourse i will support you guys SARANGHAE 소년공화국~  




Last sekali SESI AUTOGRAPH!!!! Kitaorang yang VIP mula dulu beratur dan sambil tengah tunggu giliran naik pentas kita kacau kak Nadia hahaha...kelaka betul. Lama2 time kita dah nak dekat. Dah kat tangga stage tengah tunggu giliran nak naik pentas. pastu kak nadia turun kat tangga bawak Poster dan kita pun jerit "KAK NADIA NAK POSTER!! NAK POSTER!!" Kak Nadia bagi pastu kita cakap "Kak Nadia nak salam boleh?" Pastu kita salam kak Nadia. Pastu kita dipanggil naik atas pentas dengan kawan kita. First sekali One junn oppa hehehe...Kita nak suruh oppa tulis nama kita tapi orang staff tu tak kasi. Sedih tau. Jumpa oppa terus cakap "Oppa Igeo!!!" tunjuk nama kita yang kita tulis atas kertas dan dilekatkan kat tangan kita. Oppa tengok dengan penuh teliti dan nak mula tulis tapi staff tu ler jahat pergi halang tapi xper ler pastu hi-5 dengan Oppa dan Oppa memberikan senyuman yang sangat menawan dan melambai pada kita hahaha...Semua member layan kita baik tapi paling terharu rasa nak nangis pun ada bila part Sungjun kelakar tengok reaksi Sungjun. Dia sign autograph untuk kita pastu staff tu tolak kita punya album tu pergi next member. Sungjun lambai kat kita dan senyum tapi kita masih dekat depan dia, dia jadi pelik pastu staff tu bagi tahu ini ada satu lagi Album dia punya (staff tu tunjuk dekat kat kita). Pastu Sungjun macam terkejut sangat dan buat thumps up dekat kita dan tunduk hormat dekat kita sambil tak berhenti sebut Gamsahamnida!!! kita pun balas dengan tunduk hormat jugak. Kita senyum dekat dia dan hi-5. Mungkin dia terharu wow!! siap beli 2 ALBUM lagi hahaha...actually ada 3 album kita beli tapi hari tu kita bermurah hati bagi dekat orang lain kalau tak mesti Sungjun bertambah terkejut-terkejut lagi hahaha...

Satu pengalaman yang sangat berharga dan memang tak dapat dilupakan sampai bila2 dan yang Pasti biased kita dah berubah hahaha...MULA suka DABIN tapi after Showcase DABIN jatuh tempat ke 2 biased kita. No 1 ofcourse ler ONE JUNN Oppa!!! Pasal dia orang pertama yang tegur kita dan setiap kali kita jerit nama dia, dia pasti akan pandang dan lambai pada kita. paling kelaka tu Kita denga kawan jerit One Junn Oppa!!! dia pandang kat kitaorang siap buat flying kiss dekat kitaorang pastu kitaorang buat tangkap kiss tu dan masukkan dalam hati hahaha...LOL ~ Biased ke 3 SUNGJUN hehehehe....


INI HASIL YANG DAPAT DIBAWA BALIK    




OH!!! YER NAK LAGI DAEBAK TAK???INGAT TAK TADI KITA ADA CAKAP PASAL CHICKEN HEAD AND L.I.U SIGN TADI? INGAT TAK JUGAK TADI KITA ADA TULIS YANG BOYS REPULIC BUAT RAKAMAN GUNA CAMCODER DORANG UNTUK SPECIAL PROJECT UNTUK DIMUATKAN DALAM MV L.I.U? 

OKAY UNTUK PENGETAHUAN KORANG MV L.I.U ITU TELAH PUN DI RELEASE PADA 23 DECEMBER (ISNIN) DALAM BOYS REPUBLIC OFFICIAL YOUTUBE. SO NAK TENGOK TAK MV DIA? SEMUANYA BERLATAR BELAKANGKAN PEMANDANGAN DIMALAYSIA. BEST GILER DAN MEREKA SEMUA SANGAT COMEL, HANDSOME DAN KELAKAR DALAM MV INI. ROYAL FAMILY SEMUA JUGA ADA DALAM MV INI TAU DAN YANG PALING PENTING MUKA KITA ADA DALAM MV TU SO CLEAR HAHAHAHAHA... 



INI MV L.I.U (LOVE IS YOU) SO ENJOY 
DAN JANGAN LUPA KOMEN!!!!








BEFORE THIS banyak kali kita nampak Boys Repuclic dekat HOTEL sebab Office kita seberang jalan jer dari HOTEL tempat Boys Republic duduk. Dalam MV ni pun ada nampak bangunan tempat Office kita terletak hahaha....Best giler~ Kadang2 balik Office nampak Van dorang ada hahaha...Now i really miss them so much. Hope they can come again and hope they will never forget the moment they spent here in MALAYSIA with Malaysian Royal Family~


Pic Cr : To My BELOVED EONNI!!! 
V
V
(MASA DALAM PERJALANAN BALIK DALAM TRAIN hehehe...)

AND


Tengok Kasut kita jadi apa? Patah~ Patah~ Baru jer beli dan baru 2 kali jer pakai. 1 kali masa U.O.X PARTY and kali ke 2 masa Showcase. Balik jer Showcase jadi macam ni. Susah betul nak jalan (T_T). Semua pasal Boys Republic punya pasal hehehe.... 


XKISAH LER JANJI HAPPY HAHAHAHA......

\(>_<)/
~PPYONG~

Selasa, 24 Disember 2013

MY AWESOME DAY - U.O.X PARTY (BOYS REPUBLIC IN MALAYSIA)

 

Annyeonghaseyo!! Chingu. Huhuhu...Wow!! lama ngak tak update. Memang lama ngak tak on9 pasal busy bebenar. Sekarang baru berkesempatan nak mengupdate pasal Moment yang i habiskan bersama kawan, Royal Family dan Boys Republic hehehe...Sorry lambat sikit update. Omo!!! rindu ler kat dorang. Okay ler moh ler kita kongsi kenangan manisku hahaha...ayat~

Okay let's start with U.O.X party. U.O.X party ni berlangsung di Menara Kuala Lumpur pada 6/12/2013 (Jumaat). Saya pergi dengan Eonni.Kami jumpa kat KLCC lepas saya habis kerja. Kami nak naik teksi tapi teksi semua tak nak ambik sebab petang dan jam giler. Maybe time orang balik kerja kot huhuhu...Ada ke teksi driver tu cakap you pergi jalan2 dulu dalam KLCC pukul 8 datang balik...Kalau nak jugak dorang nak Charge RM 40.00. Mak aiii...MAHALNYE~ Tak jadi ler so kami ambik keputusan naik train benti kat Dang wangi. Pastu keluar dari station lrt tunggu teksi tapi satu teksi pun xnak benti.Kita dah mula risau sempat ke sampai ni. Yang si Eonni kita ni boleh duduk dengan tenang plak~ Kita yang tak senang duduk dibuatnya. Setelah lama menahan sabar xleh jadi ni kita pun bangun. "Kena bangun dan try tahan teksi kalau tak sampai bila pun xdapat" kata kita yang dah mula risau giler kalau sampai lewat hehehe...Akhirnya ada jugak teksi berhenti dan pak cik teksi tu baik plak tu hehehe...sampai kat Menara KL kitaorang pun terus ke tempat ground tu dan daftar diri pastu masuk.

Kitaorang mula mengeluh "Jauhnya dari pentas". Tapi nasib baik Eonni punya perasaan ingin tahu tu meluap-luap hahaha...coz ada 2 zone. Kitaorang pun pelik cmane dorang boleh pergi bahagian depan. Lepas tu Eonni kita ambik keputusan untuk pergi kat kaunter depan untuk tanya macam mana nak masuk untuk bahagian depan punya zone. Pastu orang tu bagi tahu eeee...sabar je ler dengan orang tu. Masa kitaorang masuk tak bagi tahu pun. Rupanya kene beli apa ntah reload RM 30 punya dan boleh redeem 8 air dan dapat duduk bahagian depan. memandangkan xramai lagi so kita lari sepantas kilat. Cari tempat dapat depan sekali belah kiri dan jumpa dan berkenalan dengan chingu baru. So friendly and nice....Ok dipendekkan cite setelah tunggu bagai nak giler baru start U.O.X party tu. Mula perform Group dancer "Elecoldxhot " (boleh ler maybe dorang tak bagi 100% pada malam tu so i think macam boleh ler performance dorang xler menarik sangat dan tak ler teruk sangat. Sedang2 sahaja).Lepas tu dari Aweera perform okay ler nice voice but i really hate rambut dia tu coz macam meyemak jer. Dia nak perform pun dok asyik tolak2 rambut dia. Rasa macam nak potongkan dia rambut tu sampai BOTAK!!!!! macam menyemak jer. Lepas tu performance dari DAIICHI beatbox dari Jepun. If not mistake kelebihan dia ni boleh buat 100+++ bunyi guna mulut dia (beatbox) macam tu ler..MC pun memang sporting giler~ Eonni kita asyik jerit "Sugoi!!!" kita xtahu apa maksudnya huhuhu...kita jerit Diiichi Kawaii~ pastu ada yang meyebok nak tiru kita huh~ Orang cakap kawaii dorang pon sibuk nak cakap kawaii sebelum tu tak de orang yang nak cakapa apa2 tapi bila kita cakap Kawaii dorang pun nak cakap. Yang si Daiichi plak cakap "Kawaii?" sambil tersenyum. Comelnya dia geram kita hahaha....Rasa macam xpuas tengok dia buat beatbox dah terpesona dengan dia kekeke...

Lepas Daiichi kitaorang tengok performance dari Aizat pulak hehehe...kita memang minat Aizat sebab follow mase Akademi Fantasia. Serius kita rasa Aizat Comel sangat hmm..tapi misai dia dah takde hahaha...sebelum ni dia ada misaikan? Nasib baik dia dah shave huhuhu...xbape suka dia bemisai macam tak kemas.Kalau nak bermisai juga kena jaga betul2 kalau x nampak macam berserabai.


Suara dia sedap dan comel hahaha...senyuman dia sweet hehehe...tapi kita menyesal pulak pergi bagi tahu dekat kawan sebelah kita yang baru kita kenal pasal Boys Republic huwahahaha...bukan apa masa Aizat tengah perform kita terperasan satu kelibat manusia dibelakang stage dengan rambut yang bewarne merah hahaha...kita dok renung jer macam kenal baru kita perasan O.M.G!!! it's Minsu hahaha...dengan xcitednya bagi tahu kawan kat sebelah Boys Republic dah sampai dia tengok pastu terus jerit. Omo!!! dah ler kitaorang dok depan sekali mesti semua yang belakang terkejut asal dorang jerit2 "Hanya kami dihadapan belah kiri pentas jer tahu hahahaha..." Aizat tengah perform lagi tu disebabkan nak back up and jaga hati Aizat so kita jerit nama Aizat banyak kali dengan kuatnya tanda sokongan. Ini semua pasal rambut Minsu yang merah tu kita perasan dorang dah sampai. Ramai benar kot belakang kerumun Boys Republic pastu siap ada bodygurd lagi hahaha...Omo!!! masa tengok dorang kat belakang tu Handsome giler beb~ tapi xdapat nak kata apa2 simpan perasaan xcited tu kejab sebab xbaik ler Aizatkan belum habis perform apa perasaan dia tengah perform kat depan tapi xde sorang pun pedulikkan dia huhuhu..Mesti dia sedih. Lepas Aizat habis perform sebelum dia turun pentas MC ada temu ramah dia kejab. Pastu MC panggil lagi sekali DAIICHI untuk tunjukkan Beatbox dia hahaha....Daiichi siapa ajar kitaorang 3 asas untuk mula buat beatbox dan MC pon buat apa yang diajar oleh Daiichi pastu dorang begabung buat sama2 peh!!! sedap giler~ MC pon memang giler2 Daebak!!! Kita pun ada cuba ngak mula2 buat macam nak tergelak jer meyembur2 hahaha..lepas tu macam wow!!! terer jugak kita ni dah boleh buat dengan baik sekali.

Lepas tu last baru ler MC panggil Boys Republic naik atas pentas hehehe...First song dorang nyanyi kalau tak silap tajuk "What For"dan banyak lagi ler lagu yang dorang nyanyi ada juga sesi temu ramah and siap ada ENCORE lagi huwahahaha...masa part ENCORE tu MC dera kitaorang suruh jerit Boys Republic kuat2. Dah sampai rasa macam nak terkeluar anak tekak jerit nama Boys Republic MC kata tak kuat lagi. Sabar je ler tapi akhirnya MC panggil lagi sekali Boys Repulic. Overall performance Boys Republic sangat AWESOME dan banyak fan service terutama dari Dabin dan Minsu pun boleh tahan aktifnya hahaha...lain pun daebak ngak. Okay thanks ler sebab sanggup baca cerita kita yang panjang berjela ni. Ni kita ada tangkap sikit gambar masa U.O.X PARTY tu tapi sorry ler yer kalau gambar tu xbape nak jelas....

ENJOY
~~~~~~~



   










 \(>_<)/
~PPYONG~



Selasa, 3 Disember 2013

O.M.G!!! U.O.X PARTY WITH BOYS REPUBLIC 2013

ASSALAMUALAIKUM~
ANNYEONG HASEYO!! KEPADA CHINGGU BLOGGER SEKELIAN


PADA 2 DECEMBER PIHAK SYARIKAT ENTERTAINMENT BOYS REPUBLIC TELAH MENERIMA JEMPUTAN UNTUK KE U.O.X PARTY 2013 DAN BAGI SESIAPA YANG SEBELUM INI ADA VOTE FOR BOYS REPUBLIC DAN SUDAH REGISTER UNTUK MENGHADIRI PARTY INI. ADAKAH ANDA SUDAH MENERIMA JEMPUTAN? SILA CHECK E-MAIL ANDA SEMUA OKAY!!! MANA TAHU ANDA SEMUA DIJEMPUT KE. 

SAYA? OF COURSE LER TERUJA GILER NI. SAYA PUNYA PAGI TADI DIA HANTAR INVITATION DEKAT E-MAIL HAHAHA...NASIB BAIK DEKAT OFFICE KALAU X MESTI DAH MENJERIT, MELOMPAT AND BERGULING-GULING KITA HAHAHA...*pElUk LuHaN SAMBIL GoreNg Mr BelaLaNg (JaesuK Ahjussi) kekeke...* 

So bagi sesiapa yang dapat invitation tu hope see you guys there hehehe..teruju eden boleh jumpa boys republic 2 kali kat party satu n lepas tu kat Showcase hehehe...kalau lagi beruntung jumpa kat hotel. Hotel dorang duduk dekat jer dengan office kita. Seberang jalan jer ahahaha...

 

selain Boys Republic artist lain yang joint ini hahaha....
  
Aweera (Omo!! xlayan huhuhu..)

Aizat Hamdan (Okay kenal and boleh ler suka ngak ler dia ni)

Beatbox Daichi (terbang dari JEPUN) hehehe...

Elecoldxhot (Dance group dari Malaysia okay...Best jugak 
dorang ni giler daebak dance dorang.Kenal x? Ala yang menang 
award 2013 Hip hop international Adult Division World hip hop 
championship dekat LAS VEGAS masa bulan August hari tu)

~PPYONG~

Isnin, 2 Disember 2013

K-POP FANS VENT THEIR FRUSTRATION AT TICKET REFUND BRIEFING

 Not backing down: Angry K-Pop fans questioning the event company’s spokes man during the briefing.

Ha!!! Korang ada banyak tak kat mana2 surat khabar pasal kes ni? Tadi ada baca dekat The Star pasal kes ni. kalau korang nak baca boleh baca kat link ni ---->>>  K-pop fans vent their frustration at ticket refund briefing .

Apa kes? Okay ler meh kita cite serba sedikit kepada yang tak tahu. Kes ni start punca dari Marctensia sebuah Organizer yang bertanggungjawab membawa Artis terkenal Korea seperti SNSD, SHINWHA dan AOA dibawah satu Konsert yang dipanggil ASIA SUPERSHOWCASE 2013 yang sepatutnya berlangsung dalam bulan MAY. Ramai peminat sudah teruja untuk menghadiri Konsert tersebut tapi alangkah malangnya apabila konsert tersebut "BATAL". Hanya tinggal 2 hari sahaja sebelum hari konsert itu berlangsung. Ini menimbulkan kekecewaan dan kemarahan ramai pihak terutama peminat yang datang jauh dan juga mungkin dari luar negera semata-mata untuk datang melihat artis kegemaran mereka. Ramai yang cuba meminta refund tetapi tiada respond pun.Tangguh, tangguh dan tangguh lagi sehingga bulan August baru kami dapat maklumat pasal refund.Dorang minta download Borang refund sekali dengan ic copy dan tiket hantar kat e-mail Marctensia untuk proses refund. Kononnya refund itu akan diberikan selepas satu bulan dari tarikh akhir penghantaran borang tersebut iaitu kalau tak silap 22 Ogos.

So ramai tunggu penuh sabar selama sebulan tapi dah sebulan tak ada pun tangguh lagi now dah bulan bape? Bulan December dah Oiii!!!! mana tak mengamok orang. Keciannya siapa yang belanja sampai beribu tu tapi best kot jelesnya satu family kot nak pergi konsert sama2 huhuhu...jelesnya hahaha...tapi now jadi macam ni pulak.

Kalau ikut yang korang baca kat LINK yang kita bagi tu. Baru-baru ni dorang hantar e-mail suruh datang briefing untuk refund yang mana berlangsung semalam di Bentley Music . Ingatkan dah boleh ambik duit dah. Ramai kot datang jauh2. Pandai benar dia sewa kat tempat lain. Tak buat pun kat Office dia. Takut kena marah dan kena hentam ler tu. Pastu dorang hantar Budak staff bawahan mana dorang reti nak handle macam tu. Mengeletar/pucat jugak ler dorang. Kecian pun ada coz dorang kerja jer bukan tahu apa dan yang salah boss dia. Pengecut tak berani nak bersemuka.

Kita pun "TELIBAT" jugak weiii~ Kita dan kawan kita jugak MANGSA dari si Penipu Marctensia ni~ Pergi semalam buang masa , tenaga dan duit aku jer nak bayar tambang lrt dan teksi tapi duit refund tak dapat jugak. Balik kelihatan giler kot. JAUH perjalanan kitaorang tempuh balik kecewa jer~

Masa balik tu ada aunt Wendy dia suruh kitaorang tulis maklumat diri untuk kalau ada apa update terbaru dorang akan direct kat kitaorang dan katanya juga ia untuk buat ketarangan polis report ke apa ntah. As long as i get my money back. It's okay~

Pelik ler dengan si Marctensia ni. Dulu okay jer. Bukan first time organize event macam ni. Apa masalah dia pun tak tahu. Dulu 2012 ada jer dorang buat Asia Super Showcase 2012. Okay jer succes~ Jemput BTOB, EXO-M dan SUJU-M memang best giler tapi apa kejadahnya ler jadi macam ni?? Malas nak pikir lagi buat sakit hati (T_T) sob...sob..sob..~ Okay baiiii~

~KKUT~