? ??????????????Love Takes You Away? ????? ?? ???Rating: 4.6 (61 Ratings)??9316 Grabs Today. 66567 Total G
rabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ???????????????????????????????????Music Falls off the Page? ????? ?? ???Rating: 4.3 (35 Ratings)??9249 Grabs Today. 35657 Total G BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Selasa, 27 November 2012

VIXX FAN MEETING IN MALAYSIA (24/11/2012)


Hello!! chingu~ aduh!! maaf kerana lambat upload xtau ler tiba xberapa sihat. Rasa macam nak demam jer dan lagi pun my broadband dah xleh bukak jadi saya kena ler bayar dulu baru boleh bukak balik hehehe ....

Now i just story ringkas jer (yeler ringkas kakaka....)  mengenai apa?? Opcoz ler pasal fan meeting VIXX hari sabtu hari tu (24/11/2012). Nasib baik ler datang awal xde ler beratur panjang. Perjalanan dr rumah kesana amat lancar. Xde sebarang kesulitan yg berlaku walau ini first time datang kat sg wang plaza~

Sampai Redeem i punye cd+dvd, poster, merchandise dan Tix~ Pastu beratur nak masuk ke kawasan fan meeting. Dalam kol 11.15 baru kasi masuk dalam kawasan fan meeting tu~ sebelum tu kepala otak ni fikir mana nak duduk nanti tapi yg pasti dok depan sekali baru syok~ Akhirnya mata kita tertumpu pada belah kanan pentas dekat dengan tangga nak naik pentas. So memang dah tanam dalam hati n otak. Kawasan itu kawasan kita yg punye kekekeke...

So dah time masuk terus dok berdiri kat situ~ Sepanjang nak tunggu fan meeting tu start dorang pasang MV lagu SUPER HERO dan ROCK UR BODY. Macam -macam telatah peminat ada yg menyanyi dan ada juga yg manari mengikut pe yg dlm MV tu~ Ada juga yg sibuk tulis surat untuk dorang dan macam-macam lagi ler~ Dekat sebelah kita ada satu pompuan ni dari JEPUN fuh~ sanggup datang tu dengan beg baju besar dia heret sekali dan sebelah dia dari Singapore tapi ntah kenapa kita rasa muka pompuan singapore tu muka dia mcm kevin u-kiss atau perasaan kita jer kakaka....


Kita pun tunggu kawan kita yg kita kenal dalam fb. Dia pun ngi jugak jadi apa salahnya jumpakan so tunggu dia tapi xsampai-sampai kita naik risau kot...rupanya dia sesat jadi kita pun ngi ler tolong ambikkan tix dan barang-barang yg lain untuk dia. Orang makin ramai dan ramai dan MC dah mula membebel atas stage dan MC buat cabutan betuah~ tetiba dia de sebut satu nama tapi i rasa kenal jer nama tu. I jerit kat mc tu dan cakap orang tu on the way hehehe...kawanku yg sesat tu ler dapat cabutan bertuah untuk tangkap gambar backstage dgn VIXX tapi oleh kerana xleh tunggu hmmm...(T.T) melepas ler kawanku tu  kecian. Xberapa lama lepas tu dia datang dan kita mintak tolong dorang passkan tix tu kat dia. Kami xdapat dok sama coz dah penuh kat depan tu org himpit~ Ok ler pendekkan cite aktiviti yg ada VIXX buat persembahan 2 lagu iaitu ROCK UR BODY dan LOVE HURT (UUUUU), VIXX dan Pihak 8TV buat lunching untuk M COUNTDOWN yg mana akan disiarkan di 8TV nanti, ada sesi soal jawab dengan MC dan VIXX, show hidden talent/aegyo dan de HI-5 session.



So i pun malas dah nak tulis so tengok je ler apa video yang ada 
and buat-buat je ler faham apa yang dorang cakap yek kekeke..
Hope enjoy and sori ler xikut turutan pon dan kalo de 
shaking2 tu biasa ler dah tersangat excited kekekeke....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ni masa first masuk nyanyi lagu ROCK UR BODY 
tapi mesti korang xdengar sangat dorang nyanyi coz 
dorang asyik JERIT jer hahaha...termasuk ler kita 

PART 1
Omo!! Leo sangat dekatnya
video



PART 2
Leo still dekat hahaha..Ken senyum dan pai~ pai kita ler. Leo juga pandang dan pai pai padaku kekeke..betul ler kata kawan fb ku yang kita kena berebut dgn aweks cine. geram tol yang cina sebelah ku ni selalu halang pandangan kita dengan fan-board dia ler. Kita xpedulik kt tolak jer. Ingat kamu sorang jer ke nak tengok. Geram kita!!!!!

video
.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ok mesti korang xfaham dan xjelas apa yang dorang cakapkan??? 

VIXX cuba cakap tapi xdengar coz dorang asyik jerit jer so Mc tu tanya u nak dengar suara VIXX x??? So semua jerit nak. Mc tu kata jangan jerit coz dia pun xleh dgr apa yg VIXX ckp. Mc suruh describe about fanz MALAYSIA dan RAVI cakap ler HOT. MC cakap the weather are hot or the fanz are HOT??? Opcoz ler the fanz are HOT!! and blablabla...hehehe~ sori buat2 faham la yek~


video



video



video



video



Ni de video masa lunching m countdown yang akan disiarkan pada 7 DEC 2012...dorang sentuh skrin tu pastu kira rasmi ler tu tapi yang kelakanya tu kita nak rakam skrin tu tapi ada ke patut KEN menghalang pandangan kita dengan menunjukkan belakang badan dia. Hey!! KEN ni macam saja jer~ nak sangat meh kita rakam belakang KEN yer..Masalahnya macam rela jer hahahaha......coz sebelum tunjuk belakang dia, dia pandang kat kita dan senyum.... (^_^)


OH!! KEN~ KEN~ bukan salah kita, salah ken ler hahaha...

video



Lepas dah lunching MC ajak CLIK~ CLICK

hahaha...N pandang kat Kita Wohooo!!!



Persembahan Love Hurt (UUUUU)

HYUK so cute he looking at me an d N pai pai me dan
dia semyum kat saya ler hehehe

video


Ni last dah ler Masa ni HI-5 session dan lepas tu dorang ucap selamat tinggal huhuhu... (T.T) but at that day is my happy day coz All of member VIXX give me to many awesome memory terutama si nakal Leo yang sering kali memendangku dengan pandangan yg nakal dn mengoda kakaka...dan juga HYUK banyak sangat kecomelan dan cinta dia berikan padaku kekeke...I sangat gementar pada sesi HI-5 kerana kita adalah orang pertama yg naik keatas pentas untuk HI-5 dengan mereka. I pun HI-%5 macam biasa tersenyum mcm kerang wangi kakaka...bila tang part RAVI (my biased) xtahu tanpa berfikir i HI-5 dengan dia dan terus genggam tangan dia kakaka...OMO!! nasib baik RAVI xde ckp pe2 dan teruskan pada member yg lain dan akhir LEO. Kita tau dia ni pendiam kita nak bg dia aktif sikit so kita tepuk tangan dia banyak kali dan dia pun OK jer layan jer kita kekeke...tapi sorry part tu kita xde ler rakam coz kita der kat atas pentas...



and yup thanks to KPOP HUNTERS for this PIC hehehe...
itu saya yg pakai baju unggu dan tudung hitam bintik-bintik putih 
dan yang RAVI sedang renung tu kakaka.....

 



Ini Video yang sempat kita rakam dan kita suka sangat HYUK cinta tu untuk kita
terima kasih kerana menyedariku hahaha..... 

video




THE END


Isnin, 19 November 2012

MY SIWAN OPPA STORY MORY



AH!! as u know or don't know my biased in ZE:A is SIWAN oppa + Dongjun , Gwanghee oppa and Junyoung oppa but Now topik utama dia ialah SIWAN oppa.

Sekarang ni dah hari isnin hmm...masa dah berlalu begitu cepat tapi masih lagi terasa dan terbayang saat kita dan member ZE:A Style yang lain have fun dengan ZE:A yang sangat ler DAEBAK!! pada malam itu. Banyak kenangan manis pada hari itu. Sayangnya saya xdapat nak rakamkannya dengan baik atau tangkap gambar kerana my digital camera rosak dan lagi perakam video x dibenarkan bawa masuk tapi saya ada rakam melalui tepon saya tapi al-maklum ler bile dah rakam dgn teponku yg lopek ni jadi quality dia xbape bagus dan tambahan lagi byk goyang. mana xnye tangan kanan pengang lightstick dan tangan kiri rakam. Kat atas peha letak fan board. Pastu dah ler tangan ni gatal jer asyik nak bergerak jer mungkin terlampau excited sangat kot hehehe....



video
  


Malam tu saya bawak fan board dekat fan board tu saya letak nama SIWAN oppa tapi ntah dia nampak ke x huhuhu....Ni fan board kita hehehe...tapi sorry dah buruk ini adalah keadaan fan board setelah habis showcase lunyai dah tapi tuan dia 5 kali ganda lunyai tapi HAPPY GILER.




Suka sangat kat oppa dan oppa comel sangat hehehe...Lepas saya dengar Siwan oppa punye story kita makin suka kat dia. Xtahu kata-kata yang menyentuh perasaan saya. nak nangis pun ada (ye ler tu nak nangis hahaha...padahal dah nangis meleleh-leleh air mata). Sayangggggggg... oppa~ Xtau ler korang dah pernah dengar lom tapi kita dah ulang banyak kali dengar dan perasaan yang sama juga terjadi bila setiap kali  kita mendengarnya. Siwan oppa Hwaiting!! ZE:A Hwaiting~ 


Let's listen to SIWAN oppa STORY


From RADIO : Today Morning it's Jung Jiyoung
Audio from Wanizzang


Ada masa singgah dan joint OKAY!!
Contoh wajah Wanizzang.com





Dan untuk pengetahuan korang masa dekat  ZE:AShowcase tu kitaorang sambut awal HYUNGSIK punye b-day yang mana sebetulnya pada tarikh 16 nov dan dia sangat terharu dan menangis huhuhu...kita pun nak menangis tengok dia dan pada hari jadi sebenar HYUNGSIK, SIWAN oppa telah menyanyikan lagu b-day untuk HYUNGSIK~  Dia telah menguploadkan ke YOUTUBE video tersebut~ 




Siwan juga telah menghantar ke twitternya mengenai Video ini dan hahaha...opcoz ler HYUNGSIK pun membalasnya kembali 


image

Using what i learn from guitar lesson i us it to sing a birthday song for HYUNGSIK ~~~~ happy b-day Hyungsik-ah ㅋㅋ (haha..)



image


Hyung do you want to do something romantic with me?Don't do this thing to me ㅋㅋㅋ (hahaha..) Hyung do you want to show off when you play the guitar and uploaded it ㅋㅋ (haha..) Thank You Hyung! I love U~



P/S : The translation is mine. I do it myself. I hope i don't translate it wrongly hehehe...~



~KKUT~ 


Khamis, 8 November 2012

Jackal is Coming to Our Cinema~


Wohoo!! cannot wait to go to cinema to watch this~ 

Untuk pengetahuan korang yang negara kita Malaysia antara negara yang telah disenaraikan untuk tayangan cite ini. Selain itu negara lain ialah Jepun, Thailand, Singapore, indonesia, brunei dan opcoz negara kita MALAYSIA. 

Jackal is Coming adalah kategori suspen-komedi dan ia mengenai pembunuh perempuan (Song Jihyo) telah mnculik Top Hallyu Star (Kim Jaejoong). Ia dijangka akan ditayangkan pada 15 NOV tapi di Malaysia belum diketahui lagi bila tarikhnya. Jadi kepada all Cassie Malaysia xkisah dimana anda merada meh!! pakat serbu cinema nanti yerrrrrrrrr.............~



~KKUT~  


Rabu, 7 November 2012

3 MORE DAY BEFORE ZE:A SHOWCASE (>_<)



WOHOO!! to all the fanz that r going to the Showcase ARE U READY???? I'M 1000% READY hehehe...


Ok ni ada sedikit INFO untuk hari Showcase tu. So bagi yang pergi u perlu tahu ni :-

1) FAN BOARD & CAMERA DIGITAL ARE ALLOWED BUT DSLR CANNOT OKAY!!!

2) U CAN BRING A GIFT TO THEM. JAZZY WILL PUT A GIFT BOX  AT LEVEL 15 BEFORE THE  ENTRANCE TO THE  SEATING ZONE. SO EVERYONE CAN BRING MANY GIFT FOR THEM kekeke....

3) JAZZY WILL DO A BIRTHDAY SESSION FOR HYUNGSIK. HIS BIRTHDAY ACTUALLY ON 16 NOV~ SO LET'S SING A BIRTHDAY SONG FOR HIM !!!

4) DON'T WORRY AND FORGET ABOUT THE RUMOR THAT JUNYOUNG NOT COMING TO THE SHOWCASE. CONFORM ALL MEMBER OF ZE:A WILL COMING TO THE SHOWCASE. (true statement from JAZZY GROUP OF COMPANIES) 

5) FIRST 200 PURCHASER OF TICKET VIP WHO GO FOR FANSIGN PLEASE COME AT 2PM FOR CLAIM THE AUTOGRAPH TAG AND GATHER AT LOWER GROUND FLOOR BEFORE 4PM DON'T GO ANYWHERE FOR FURTHER INSTRUCTION TO FANSIGN. 

6) FANSIGN START AT 4.30 PM. BE READY GUYZ~



E2 jer untuk kali ini apa2 nanti i update lagi OKAY!!! 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Update 8/11/2012 (2.10pm) : Flight Detail of ZE:A ~


Date: 9 November 2012
Flight number: Malaysia Airline - MH 67
Arrive Time: 4:50pm
Airport: KLIA, Sepang






CREDIT to Jazzy Group of Company
Shared by Hanisweetgirl


~KKUT~



Jumaat, 2 November 2012

MY LEE SEUNG GI (T.T)



Hi!! kepada semua chingu seMalaysia kekeke...Xde pe nak cite buat masa ni saja nak membebel kejab jer.
Oh!! yer de siapa2 yang pergi Lee Seung gi punye SHOWCASE??? Ada lagi 1jam 30 mint jer lagi sebelum start. Hope all semua enjoy. Lee Seung gi dah datang dari semalam dengan menaiki Malaysia Airlines (MH 67) Depature 11AM and Arrived 4.50PM (1 NOV)....Malam tadi Seung Gi oppa de pergi Station Radio dekat studio Red FM buat Pre-Recording Interview Lee Seung gi


Photo: Dear all Lee Seung Gi is in studio now are you listening to Red FM now?

Photo: Just finish interview record station ID now ~


ENJOY~



HARI YANG PASTI SEMUA PEMINAT LEE SEUNG GI NANTI2KAN...(T.T) i xdapat pergi coz keje ler. ni masih kat Office kot~ Nak balik dah tunggu 6 tepat balik ler.Apa2 pun Enjoy yer hari ini~ Tangkap gambar banyak2 dan kalo dapat rakam video pun cantik ngak.Nak tengok nanti. Ok ler nak top dah nak balik keje kekeke....bye~


~KKUT~